Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hybrid Driving Tips

Hybridbilar är speciellt utformad för att ge bilägare mer bränsleekonomi med mindre utsläpp än en vanlig bil. Hybrider använder två eller flera kraftkällor att driva fordonet, inklusive bränsle fossilkraft, ett laddningsbart energilager och ett elektriskt framdrivningssystem. För att få ut det mesta av en hybrid bil är det viktigt att förstå hur man korrekt att använda fordonet för att maximera sin fulla potential. Acceleration & Speed ​​

En långsam och jämn acceleration teknik fungerar bäst när man kör en hybridbil. Det är en viktig faktor att beakta för att uppnå och bibehålla låg körsträcka på en hybridbil. Plötslig, ryckig och snabb acceleration gör att motorn arbeta mycket hårdare och detta drar mer bränsle. Dessutom, plötsliga stopp resulterar i mindre bränsleförbrukning, det är bäst att förutse stannar i förväg. När du närmar dig en start stopp ljus bromsning långt i förväg. Detta körteknik hjälper ladda batterierna i bilen medan racketen på bromsarna utövar använder mer energi. High-speed körning påverkar bränsleekonomin för-en hybrid också. Det får fordonet att arbeta mycket hårdare eftersom det måste använda mer bränsle för att övervinna luftmotståndet som kommer från luftmotstånd på grund av hög hastighet.
Bad körförhållanden

Körning i mycket varma eller kalla temperaturer orsakar en minskning av den totala effektiviteten och gas körsträcka på bilen, så det är bäst att undvika att köra under dessa förhållanden för att få mest bränsleeffektivitet. Väderförhållanden som innebär djup snö och kalla klimat resulterar i mycket låg körsträcka på hybridfordon. Den energi som används av bilen för att köra igenom snöiga oplöjda vägar visas på körsträcka dator i bilen. Dessutom kan när bilen är påslagen för att värmas upp innan du kör körsträcka vara i de låga 30-talet eller ännu lägre eftersom fordonet får 0 mpg när det värms upp och står stilla. Hybrider bör förvaras i ett garage, skyddas från extremt kalla eller varma temperaturer. Det är lättare att värma upp eller kyla ner din bil när du är redo att köra.
Extrema temperaturer

Hybrider använder nickel-batterier metallhydrid att spara och lagra energi innan den överförs till den elektriska motorn som driver förflyttningen av bilen. Batterierna påverkas av extremt kallt eller varmt väder, som kan resultera i exceptionellt låg gas körsträcka.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/149055.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.