Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Säkerhetstips för inskränkande Tanker kraschar Truck Rollover

Tankbilar, såsom de som används av brandkårer för att transportera vatten eller de otaliga tankfartyg som transporterar bränsle och andra vätskor på landets motorvägar, ibland är involverade i rollover kraschar, av vilka de flesta skulle kunna sannolikt kunnat undvikas. Tanker rollovers är den ledande dödsorsaken när det gäller fordonstrafik olyckor med brandmän, enligt Centers for Disease Control and Prevention. Det finns dock några grundläggande säkerhetstips som kan bidra till att minska dessa och andra olyckor tankfartyg. Däckens skick och tryck

Regelbunden däck underhåll är en viktig komponent för att förebygga rollovers tankbil. Kontrollera däcken regelbundet för jämnt slitage och skador och säkerställa rätt nivå av lufttrycket i alla däcken på riggen kan kraftigt minska deponering av dessa typer av fordon. Förhindra blowouts eller oväntade problem hantering tack vare däck misslyckande minskar risken för rollovers, särskilt med tanke på den redan svårare än genomsnittet hantering av tankbilar.
Fart och kontroll

långsammare, särskilt på platser där riskerna finns, hjälper föraren att behålla kontrollen över sina tankbilar och förebygga välta olyckor. Is eller vatten på vägbanan kan orsaka glidning eller vattenplaning som kraftigt ökar risken för en rollover. Närmar områden där detta är ett problem vid en lägre hastighet kommer att förbättra hanteringen av trucken och gör föraren mindre sannolikt att uppleva förlust av kontroll. Föraren ska också ta hänsyn till oförutsägbara andra förare på vägen. Ouppmärksamma förare misslyckas ofta med att ge rätt till väg, och många av dem kör över hastighetsbegränsningarna regelbundet. Även om tankfartyget är ett utryckningsfordon på väg till en brand, är det ingen garanti för att den drivande allmänheten rätt att ge efter för den mötande tankfartyget.
Utbildar

Enligt Centers for Disease Control, bör tankbil förare deltar i pågående förarutbildning och ta repetitionskurser minst två gånger per år. Detta kommer att påminna dem om bilens möjligheter och begränsningar samt hålla dem aktuella med träning.
Vikt Distribution

Viktfördelningen är en viktig faktor för att förebygga välta kraschar in tankbilar. Den skvalpande vätska inuti tankfartyg kan vara en stark kraft som kan skifta truckens tyngdpunkt och orsaka en rollover i vissa fall. Kontrollera alltid vara säker på att vikten i tanken, liksom den främre och bakre delen av fordonet, är jämnt fördelad. Fyll vattentankar till tillräcklig kapacitet och inte överstiga den bruttovikt axeltryck rekommenderas för chassit.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148486.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.