Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Automatiska Motorcyklar för nybörjare

När du först börjar att rida en motorcykel, det är en spännande och lite skrämmande upplevelse. Du kan vara skicklig i att köra en bil, men rider en motorcykel är ett annat djur tillsammans. När du är van vid det, men det är en hel del roligt. Tack vare modern teknik, kan en automatisk motorcykel vara just den sak att hjälpa till att bygga upp ditt självförtroende. Vad är en automatisk motorcykel?

Individuella lagar varierar från stat till stat, men den juridiska definitionen av vad som betraktas som en motorcykel är vanligtvis baserad på cylindervolym. Till exempel erbjuder staten Illinois två klasser motorcykelkörkort. Klass L består av motordrivna cyklar i 150cc, medan klass M består av motordrivna cyklar över 150cc. Ingen skillnad görs mellan manuella och automatiska växellådor.

Traditionella motorcyklar (och äldre skotrar) har sändningar som måste växlas manuellt. Kontroller varierar från modell till modell. På de flesta moderna manuella motorcyklar, låses kopplingen med en spak på vänster sida av styret, medan växlingen sker med din vänstra fot. Bromsar är engagerade via en spak och fotpedal på höger sida av cykeln.

Automatiska motorcyklar, som med sin bil motsvarigheter, kräver inte att du att växla manuellt eller att engagera en koppling. Förutom att kontrollera din riktning och hastighet, är allt du är ansvarig för som ryttare bromsning.
Typer av automatiska Motorcyklar

I världen av skotrar (ej att förväxla med mopeder, vilka vanligtvis under 49cc och ofta inte kräver ett motorcykelkörkort) blivit automatiskt under de senaste decennierna. Tillbaka på 1960-talet, hade Vespa och Lambretta skotrar och några imitatörer växlar och kopplingar. Moderna vespor är automatisk, så är de flesta andra skotrar som säljs i USA, medan de flesta ryttare på antingen skotrar eller motorcyklar kommer att svära den andra gruppen är inget som dem, skotrar anses "automatiska motorcyklar" enligt lag.

Mer de senaste åren har flera företag (inklusive Piaggio, som äger och tillverkar Vespa varumärket) börjat att överbrygga klyftan mellan gamla skolan skotrar och motorcyklar. Dessa skotrar har starkare motorer med större slagvolym och kallas "maxi-skotrar." Suzukis Burgman 650 är, som namnet antyder, en 650cc fä av en skoter. Hondas Silverwing, den yngre syskon till sitt flaggskepp Goldwing motorcykel, skryter 600cc.

Andra företag har börjat skapa automatik som ser ut som vad de flesta människor som har aldrig ridit skulle tänka på när man hör ordet "motorcykel." Aprilia, italiensk tillverkare av championship-vinnande sportbikes presenterade Mana för 2009 års modell. Det är en 850cc automatisk sportbike, och det ser så mycket ut som en traditionell sportbike som du kan bli förlåten för att inte inse det är inte. Amerikansk tillverkare Riley upptar den andra änden av spektrumet stil, som erbjuder en rad 750cc V-twin automatiska kryssare som ger en ny innebörd till "Easy Rider".


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148117.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.