Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur man kör en rak Gear i Snow

Manuella växellådor finns i många varianter och benämns ibland som raka kugghjul eller skift stick. Utveckla de färdigheter att manövrera ett fordon med en manuell växellåda, säkert på snötäckta ytor kan ta tid, men kan också vara oerhört givande. Att veta att du säkert kan hantera oavsett vägförhållanden vintern presenterar för dig hjälper till att upprätthålla lugn och säkerhet när de konfronteras med ogynnsamma körförhållanden. Saker du behöver
Inga
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera lufttrycket i däcken och skick. Dina däck är den mest kritiska komponenten för att köra säkert i snön. Var säker på att däcken har, åtminstone, en all-säsongen rating. På isiga ytor, kommer en något högre däcktryck lägga mer av fordon vikt under däcket, ökad dragkraft. I djup snö, kommer en något lägre däcktryck ökar fotavtryck av däcket, hindrar fordonet från att gräva ner i snön och fastna.
2

Öva använder manuell växellåda i normala förhållanden. Att bli skicklig med fordonet under goda väderförhållanden kommer att konvertera till förmåga under svåra förhållanden.
3

Släpp kopplingspedalen långsamt och mjukt i snön. Spinning drivhjulen kommer bara gräva bilen i snön. Minska farten i snön. Om bilen glider, vända i riktning mot bilden.
4

nedväxling fordonet innan en sväng. Nedväxling samtidigt göra en tur kan leda till att bilen kanar i sidled. Nedväxling innan nedför backar, vilket gör att motorn komprimering för att bromsa bilen. Ett fordon med en manuell växellåda har mer kompression inbromsning än fordon idrottsliga en automatisk så fordonen bromsar inte behöver tillämpas så ofta om du är i rätt växel.
5

Bromsa och acceleratorn långsamt och jämnt. Försök att vara smidig i alla dina rörelser, särskilt på is. Alltid möjliggöra ett större stoppsträckan i ogynnsamma förhållanden.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148636.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.