Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur man kör i snö med en AWD

AWD, fyrhjulsdrift, är samma som 4WD, fyrhjulsdrift, vilket innebär att alla fyra hjulen har makt snarare än bara två hjul. I snön, är AWD hjälp särskilt när man startar från en hållplats. AWD hjälper dragkraft bilen vinst, men hjälper inte vid höga hastigheter, på is eller vid bromsning. Instruktioner
1

Bedöma körförhållanden. AWD hjälper i snön, men det hjälper inte på is. Om vägarna är isiga, måste du köra med ytterligare försiktighetsåtgärder.
2

Accelerera långsamt. Om du känner däcken glider eftersom det finns is, fortsätter att köra sakta tills du känner att däcken få dragkraft. Även om du har dragkraft, kör inte mer än 30 till 40 miles per timme i isiga förhållanden på motorvägen och ännu långsammare på sidovägar. Om bilen börjar glida, inte overcorrect inte ratten. Detta kommer bara att göra problemet värre.
3

Var försiktig vid körning i höga hastigheter. AWD hjälper bilen stannar rakt vid körning i snöiga förhållanden, men det fungerar inte så bra vid höga hastigheter.
4

Undvik plötsliga stopp. Förutse stannar så långt i förväg som möjligt så att du inte behöver slam på raster. AWD hjälper inte att fordonet stannar, så du måste vara försiktig för att undvika sladd och skjuta när man försöker sluta. Låt upp gasen i väntan på ett stopp för att bromsa bilen ner. Pumpa bromsarna för att stoppa eller hålla ner bromspedalen för att aktivera anti-lås break-system, ABS, om din bil har det.
5

Var medveten om andra förare. Andra drivrutiner kanske inte vet hur man kör i snön och deras fordon får inte ha AWD får dem att glida mer. Även om din AWD bil är väl utrustat för körning i snön, måste du köra defensivt för att undvika att bli påkörd av ett annat fordon.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148056.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.