Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur man kan förbättra körsträcka på min 1988 Ford Ranger 2.3L

I termer av pickup lastbilar, blir den 2,3-liters Ford Ranger respektabla gas körsträcka. FuelEconomy.gov, vilket är regeringens bränsleinformation webbplats, uppskattar att 1988 Ford Ranger får 23 miles till gallon i genomsnitt. FuelEconomy.gov listar också den 2,3-liters Ranger som en av de mest bränslesnåla små bilar på marknaden. Göra små förändringar i hur du kör din Ranger, inklusive alltid ordentligt underhålla den, kan bidra till att förbättra din bränsle körsträcka. Även små förändringar i hur du använder din Ranger kan leda till stora besparingar under bilens livstid. Instruktioner
1

Kör med jämn hastighet. Ranger kommer att få sitt bästa gas körsträcka när den körs på jämna hastigheter, utan stannar ofta eller acceleration. Den 2,3-liters motorn är inte särskilt kraftfull och får kämpa med acceleration i kuperad terräng, så låt Ranger att sakta accelerera istället för golv det om du vill få den bästa bränsle körsträcka.
2

Take väl hand om din Ranger genom att få regelbundna optimeringar och oljebyten. Om motorn inte är i god form, kommer den att tvingas att arbeta hårdare för att driva din bil och förbrukar mer bränsle i processen. Oljebyten rekommenderas var 3000 miles. På vikten av objekt i din lastbil säng
3

uppmärksam. Toting runt tunga verktyg eller utrustning ökar vikten på ditt fordon och minskar din bränsleekonomi genom att göra motorn arbeta lite hårdare. Ta bort alla onödiga tunga föremål, såsom verktygslådor och husbil skal, från sängen av din lastbil om du inte använder dem ofta. En del människor väljer att ta bort bakluckor av lastbilarna och ersätta dem med lätta vinyl bakluckor som har utformats för att förbättra bränsleekonomin.
4

Ta hand om dina däck genom att hålla dem ordentligt pumpade. Byt ut slitna däck med lågt rullmotstånd däck, som Union of Concerned Scientists uppskattningar kan öka din bränsle körsträcka med upp till 2 procent.
5

Kombinera resor så att du får ut det mesta på din bensin. Undvik att göra flera resor eller köra ut ur ditt sätt att utföra en uppgift. Du kan spara en överraskande mängd bensin bara genom att skära ner på sista minuten resor till butiken. Ju mindre du kör din Ranger, ju längre du kommer att kunna gå på varje tank.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148810.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.