Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur gör jag 90-Degree parkera en bil?

Parkering på en 90-graders vinkel, även kallad en vinkelrät parkering, används ofta i parkeringsplatser, köpcentra och ibland längs gatan trottoarkanter. Med lite övning kan parkering på en 90-graders vinkel blir en lätt uppgift. Instruktioner
1

Välj en parkeringsplats som har tillräckligt med utrymme på varje sida för dig att gå in och avsluta din bil bekvämt.
2

Slå på höger eller vänster signal, enligt den riktning du kommer att vända för att komma in i utrymmet. Denna kommunicerar med andra förare och fotgängare som du förbereder att parkera.
3

Approach utrymmet genom att långsamt svänga bilen bort från raden av bilar som innehåller utrymmet. Ju längre bort du är från rymden, desto lättare blir det att driva in den. En bra sträcka är minst åtta meter mellan bilen och raden av bilar som du är parkering.
4

Placera din bil så att din främre stötfångaren är något förbi bakljusen på bilen omedelbart före vald utrymme. Din bil ska vara vänd rakt fram. Var uppmärksam på parkeringsplatsen du är på väg att dra in, särskilt de linjer på vardera sidan av det.
5

Vrid ratten kraftigt, och in i utrymmet långsamt. Räta hjulen när du drar in i fläcken, centrering din bil när du kommer in i utrymmet.
6

Kontrollera för att kontrollera att din bil är centrerad i parkering plats. Om det är för nära ena eller andra sidan, flytta din bil i backen och tillbaka rakt ut tills du kan se de gula linjerna i framför dig. Rätta din vinkel när du flyttar bilen framåt, centrering din bil så det är lika utrymme på vardera sidan av det.
7

Dra långt in i utrymmet så att din bakre stötfångaren inte sträcker sig in i körfältet av parkeringsplatsen. Framsidan av ditt fordon bör inte korsa den lodräta linjen framför utrymmet. Sluta med dina hjul rakt och ditt fordon centreras i utrymmet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148611.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.