Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur man kan förbättra Chevy 6.0 Vortec Gas Mätarställning

Med högre gaspriser här för att stanna, människor letar efter sätt att förbättra gas körsträcka av sina fordon. Detta gäller särskilt för dem som äger bilar med stor cylindervolym motorer avsedda för arbete-orienterade applikationer såsom Chevy 6.0 Vortec, används för närvarande i ett antal lastbilar och stadsjeepar som gjorts av General Motors. Gas spara tips kan hjälpa ägare av denna stora 8-cylindrig motor förbättra sin gas körsträcka och spara pengar på bränslekostnader. Instruktioner
1

Ändra dina körvanor. Plötsliga starter, konstant hård acceleration och fortkörning kan orsaka Vortec 6,0 förbrukar mer bränsle än nödvändigt. Smooth startar från stillastående, mjuk acceleration och vistas inom hastighetsgränserna kan hjälpa dig att spara bränsle.
2

Ändra ditt fordons tändstift, tändstift kablar, vätskor och filter när rekommenderas av tillverkaren. Byta dessa komponenter hjälper Vortec 6,0 prestera bättre samtidigt som du använder mindre bränsle. Enligt US Department of Energy, ett ordinarie tune-up kan netto en 4 procentig ökning av bränsleekonomi. Konsolidera antalet stopp att göra och välja kortare, mindre belastad
3

rutter. Om du gör det kan hålla dig från att slösa bränsle på flera hållplatser, speciellt i fordon som är utrustade med en motor så stora som de Vortec 6,0.
4

Eliminera eventuella övervikt du bär runt. Om du har tung utrustning eller föremål i bilen som du inte behöver bära runt, ta bort dem. Medan de flesta fordon som har de Vortec 6,0 är arbete-orienterade, ta bort tung utrustning och andra objekt när de inte behövs fortfarande vettigt.
5

Se till att dina däck är ordentligt pumpade. Däck som är under-uppblåsta skapa överskott drag som inte bara kan ta med din gas körsträcka ner, men också leda till för tidig däck misslyckande och osäker hantering. Lokalisera den rekommenderade psi rating på sidan av dina däck och kontrollera däckets aktuella lufttryck med ett däck tryckmätare.
6

Stäng av motorn vid tomgång under längre tidsperioder. Tomgång gör ingenting men avfallsbränsle och producerar onödiga föroreningar, särskilt med en motor så stora som de Vortec 6,0.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148996.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.