Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur man kör på Black Ice

Svart is bildas när snön smälter och refreezes på ytan av vägen, oftast på broar och under vägbroar, men det kan också bildas när regn eller dimma faller på en kallare vägbanan. Det kallas svart is eftersom det ser ut som en våt vägyta, och denna "förklädnad" är det som gör det så farligt. Instruktioner
1

vet vad du letar efter. Ett tydligt tecken på svart is är förekomsten av mörka fläckar av "våta" trottoar under köldgrader. Det vanligast - men inte alltid - sker på natten och tidigt på morgonen
2

Bo långt efter andra fordon.. Lämna gott om utrymme mellan din bil och en framför. Om du kör över black ice du kommer att finna det nästan omöjligt att bromsa, så du behöver gott om utrymme.
3 p Om du upptäcker att du är på svart is, hålla körning ingångar till en minimum. En plötslig tillämpning av bromsar, gaspedal eller styrningen kommer att orsaka dig att bryta dragkraft och sladd. Håll alla ingångar mycket smidig och gradvis, och försök till kust förbi isen du är på.
4

Håll dig lugn. Röra bromspedalen väldigt lätt om du behöver bromsa.
5

Ta bort foten från gaspedalen om bilen börjar glida.
6

Vrid ratten i riktningen för sladd om du börjar glida. Även om det känns fel, kommer detta att hjälpa dig att få bilen tillbaka på rätt spår.
7

Kärnpunkten här är att det bästa sättet att köra på svart is är inte. Förhållanden som orsakar halka är oftast övergående. Om det behövs, dra av vägen och vänta på villkor att förbättra. Väntar eller skjuta upp resan är bättre än att hamna i ett dike.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/147846.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.