Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur man återställer Varning Cap Ljus gas som är löst eller saknas

Moderna bilar och lastbilar har en bil diagnostiskt system som kallas OBD-II (omborddiagnos). Detta system övervakar ett antal motorer och utsläpp relaterade komponenter för att säkerställa att allt är i skick. Om din tanklocket inte är ordentligt fastsatt, kan du se en "Check Engine" light eller en "Loose Cap" varningslampa på instrumentbrädan. Du kan antingen dra åt locket och vänta på att systemet för att återställa sig själv när den avgör problemet är löst, eller så kan du använda en OBD-II-kod scanner för att återställa systemet manuellt. Saker du behöver
OBD-II-kod scanner
Visa fler instruktioner
1

stänga av fordonets motor. Tryck på knappen för att låsa upp dörren tanklocket, om bilen är utrustad med en låsning gas cap dörren. Detta är oftast placerad på brädan bredvid förarsidan sätet, eller under rattstången..
2

steg till tanklocket dörren Öppna dörren. Ta tag i handtaget tanklocket och vrid den moturs för att lossa den. Ta bort det.
3

tillbaka tanklocket. Ta bort och byta ut det garanterar tråden tätar ordentligt, i fall det inte var tidigare. Vrid tanklocket medurs för att dra åt den. Fortsätt att vrida tills du hör att det klickar tre gånger. Detta säkerställer att det är sittplatser ordentligt.
4

Stäng dörren tanklocket. Återgå till stugan. Dra runt motorn och kör din bil för en dag. OBD-II-systemet kommer automatiskt att återställa "Loose Cap" eller "Check Engine" light.
5

Använd en OBD-II-kod scanner Om varningslampan inte försvinner. Anslut till OBD-II-port under rattstången. Denna port liknar en dator skrivarport. Tryck på "Reset"-knappen på koden scanner för att rensa systemet.
6

Fortsätt köra fordonet. Var uppmärksam på lamporna instrumentpanelen varning för att säkerställa att ljuset inte kommer tillbaka på. Om den gör det, kan gasen locket vara defekt. Besök en bildelar butik eller återförsäljare serviceavdelning för att beställa ett nytt tanklock.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/149186.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.