Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur man byta körfält i tung trafik

Det finns ett rätt och ett fel sätt att göra allt - inklusive byte av körfält. När du fastnar i rusningstrafik, är du en del av en levande kultur. Inte att känna till reglerna och korrekt etikett kan göra dig ett irritationsmoment, en vägspärr, och en potentiell fara. I trafikskola, får du lära sig att driva ett motorfordon på ett säkert sätt, men det faktum att du kommer att köra på verkliga vägar med andra människor verkar hoppas över. Här är vad de borde ha lärt dig, även om de förmodligen inte. Instruktioner
1

Planera din filbyte. Vet i förväg vad körfält måste du vara i. Alla andra gör det, och de lämnar sig tillräckligt med tid för att få det på rätt sätt. Om du inte gör detta, kommer du att hamna blockerar trafiken och snart kommer du att njuta av en orkester av bil horn accentueras med en flock "fåglar."
2

Sök en öppning. Använd din backspegel för att hålla koll på raden av bilar i körfältet bredvid dig. Se när trafiken saktar ner och snabbar upp, och eftersom bilarna i den intilliggande körfält sakta glida av dig. Du kommer så småningom se en öppning, och det är ditt mål. Ett bra ställe att hitta en öppning är oftast framför en halv, eftersom de accelererar långsamt. När stoppet och gå trafikkontroller har semi sluta. När trafiken "går" igen, har Lexus framför semisna dragkedjor bort och semi omkring femton redskap att arbeta igenom. Du är guld.
3

Använd din signal att signalera, att inte be om lov. Din tur signal borde vara mer av en varning eller meddelande än en begäran. Folk förstår du behöver byta körfält. Dra inte ut den för en och en halv minut väntar på en röd matta och ett välkommet tecken. Om du har planerat din tur och hittade en säker öppning, signal och sedan gå! I rusningstrafik ingen är på humör för "du går, utan du går, nej du - gå vidare ..." Andra förare kommer ärligt vara mindre frustrerad med dig om du väntar på ett tomt utrymme och sedan göra switch - även om det är framför dem. De kommer att anpassa sin hastighet och du smälter tillbaka med all annan trafik.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148151.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.