Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Highway Wear Vs. Stadskörning Slitage på Auto Transmissioner

En bil transmission kanaler kraften från motorn till hjulen som är ansvarig för att driva. Körning i städer och på motorvägar har olika effekter på slitaget av transmissioner och hela bilen. Stadskörning Versus landsvägskörning
körning

City och landsvägskörning har mycket olika effekter på bilar, varför tillverkarna testbilar för prestanda och bränsleeffektivitet under båda förutsättningarna. Stadskörning ofta stanna och gå, inkluderar tomgångskörning och har en lägre medelhastighet på ca 20 mph. Landsvägskörning upprätthåller en jämnare hastighet utan tomgång och ett högre genomsnitt av ca 48 mph.
Effekter av stadskörning
Körning i staden kan vara skadligt för bil sändningar.

Stadskörning är ofta långt mindre konsekvent än körning på motorvägar, med mycket mer breaking, tomgång och acceleration. Dessa täta förändringar i hastighet orsakar frekventa växlingar av transmissionen, vilket snabbt kan slitas ut överföringen. Genom att köra försiktigt, som accelererar långsamt och bryter lätt, kan en förare minska skadan av stadskörning på hans bil.
Effekter av landsvägskörning
konstant varvtal av motorväg resor är bättre för livet av transmissionen.

Eftersom landsvägskörning allmänhet upprätthåller en tämligen konstant hastighet, det kräver mindre växling och mindre användning av transmissionen. Använda farthållaren kan minska slitaget på transmissionen ännu mer genom att se till att bilen håller en jämn hastighet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/149047.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.