Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Tow Dolly Instruktioner

Tow vagnar är en typ av släpvagn som fäster till ett fordon eller flytta lastbil via en kulkoppling, och är utformade för att dra en bil bakom. Den bogsera dolly lyfter upp de två främre hjulen på fordonet bogseras, låta de två bakre däcken rulla längs fritt. Tow dollies är mest effektiva för mindre fordon - det finns viktgränser och vissa fordon får inte dras på släp dockor. Haka upp och använda en bogsera dolly är ganska enkel, och de flesta människor kan göra det. Instruktioner
1

Back ditt fordon eller flytta lastbilen tillbaka till bogsera dolly. Flytta kopplare-låsanordningen i ett helt öppet läge och montera den över 2-tums kulan på din bil eller flyttbil. Se till att kopplingen är monterad ned över hitch helt. Om det inte, dubbelkolla att kopplingen är helt öppen och försök igen. Du kan luta på kopplet för att sätta ytterligare press på det, jiggling det lite för att hjälpa den att glida över skumt.
2

Lås kopplingen när det är säkert över skumt. Låsmekanismen kommer att vara antingen en spak eller en ratt. Tryck spaken helt ned eller dra åt ratten. När du är säker på att det är låst, lyft upp på kopplet för att se. Om det kommer kopplas på vägen kan det resultera i en mycket dålig olycka, så se till att den är ordentligt ansluten. Anslut bogsera dolly elkontakten
3

till en receptor på din lastbil eller vehikel. Den receptorn ska vara på botten stötfångaren på en flyttbil eller under den bakre stötfångaren på bilen. När den är ansluten, kontrollera båda dina blinkers, försiktighet och bromsljus för att se till att de fungerar på bogsera dolly.
4

Korsmönster säkerhets kedjor på bogsera dolly och passera dem genom öglorna på lastbil eller annat fordon och fäst haken till säkerhetskedjorna.
5

Se till att din lastbil eller bil och bogsera dolly är uppradade rakt på plan mark. Ta bort säkerhetsnål på slipsen ner Ratchet och rulla däcket remmar. Placera spärrskaft i nedfällt läge. Lay däck remmar längs fender --- utanför bogsera dolly så att när fordonet körs på dolly är banden inte instängd. Släpp stiftet plattformen låsning och låta bogsera dolly plattform att luta tillbaka.
6

Kör bilen långsamt på bogsera dolly, vilket gör att din bil är centrerad, tills hjulen vilar mot bogsera Dollys hjul stannar. När du kör på bogsera dolly, kommer bogsera dolly gå till upprätt läge. Bli inte rädd --- detta är normalt. Sätt ditt fordon i parken. Se till att din bil är centrerad på bogsera dolly och byt ut låssprinten.
7

Sätt tie-down ratchets på framsidan av det dragna fordonets däck och dra däck remmar framåt för att säkra däck. Dra åt varje rem ordentligt. Sätt säkerhetsnål och fäst säkerhetsclipset.
8

Hook säkerhets kedjorna till ramen av ditt fordon, direkt ovanför där de är belägna på bogsera dolly. Tillåt för lite ger. Om ditt fordon är bakhjulsdrift, fyrhjulsdrift eller fyrhjulsdrift, måste du koppla bort drivaxeln innan bogsering fordonet.
9

Lås ratten i din släpfordon i rak position, se till att dina däck pekar rakt fram och att parkering break är inte på. Fordonet ska vara i parken. Ta nycklarna och låsa upp bilen som du normalt skulle.
10

Kontrollera bilen, bogsera dolly, skumt och kedjor säkerhet efter Bogsera bilen flera varv. Kolla igen flera miles på vägen och sedan under hela resan för att se allt fortfarande är ansluten och fungerar korrekt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148674.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.