Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur att öka MPG för bilar

När pengarna tryter och bränsleförbrukningen är att äta i din begränsade budget, att hitta sätt att öka bilens miles per gallon (MPG) kan hjälpa dig att hålla ett par extra dollar i plånboken. Lyckligtvis finns det många små sätt att öka din MPG, vilket över tiden, kan lägga till betydande besparingar i gas. Instruktioner
1

uppmärksamma underhåll frågor. Ett smutsigt luftfilter och tändstift är i dåligt skick kan påverka MPG i äldre bilar (bilar med nyare motorer som använder en dator för att styra luft-till-bränsle, filtrerar smutsig luft inte längre effekt MPG). Däck som är under-eller overinflated kan sänka din gas körsträcka.
2

Ljusare bilens last. Ju mer nedtyngda din bil är, desto svårare att motorn måste arbeta, och ju mer gas man kommer att använda upp. Städa ur din bål och bär bara nödvändigheter. Du kan också hjälpa din bil övervinna luftmotståndet genom att ta bort bagage och cykelställ, och allt annat på utsidan som inte är absolut nödvändig. Addera 3

uppmärksam på vad som händer i din gas tank. Använd bensin med lägsta oktantal att din bil kommer att tolerera. Din bruksanvisning kommer att berätta vad det är. Se till att dra ditt tanklocket efter att du har pumpat gas för att hindra någon från förångning.
4

Alter dina körvanor. Stop-and-go-körning avfall mer gas än accelerera gradvis och bibehålla en måttlig hastighet under en lång tidsperiod. När du behöver bromsa, så gör det gradvis över en lång sträcka i motsats till i en snabb, ryckig rörelse. Detta är den enskilt mest effektiva sättet att förbättra din körsträcka. Använda farthållare och förutseende stoppskyltar och lampor kan hjälpa dig att behålla en konstant, måttlig fart och stannar långsamt. Du kan också överväga, om möjligt, schemaläggning resor för tider när trafiken är lätt att undvika stopp-och-go körning.
5

Stäng av motorn om du räknar med att du kommer att tomgång mer än 30 sekunder. Samtidigt startar din bil kräver en explosion av energi, så en bil på tomgång under långa perioder tar ännu mer bränsle.
6

Använd din luftkonditionering endast när det är absolut nödvändigt. När du använder din luftkonditionering förringar din MPG, kör med dina fönster ner kan lika gärna. Så kom ihåg att använda din AC eller sänka dina fönster bara om det verkligen behövs.
7

Park så att du kan dra bort utan säkerhetskopiering. Med att backa upp ur en parkering plats kan äta upp en hel del bränsle, så om möjligt, parkera på ett sådant sätt att du enkelt kan dra ut genom att gå framåt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148505.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.