Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur man kör en pinne ordentligt

Det finns vissa fördelar med att äga och lära sig att köra ett fordon som är utrustat med en manuell växellåda. Stick skift tenderar att få bättre gas körsträcka och ger föraren mer övergripande kontroll över fordonet. Fordon med manuell växellåda är billigare att köpa och underhålla. Att köra en pinne skift är en förvärvad skicklighet som tar lite övning, men när du lär dig, det är som att cykla. Du glömmer aldrig hur man gör det. Instruktioner
1

Gå till en platt, tom parkeringsplats för att öva. Få en känsla för de kontroller av en manuell växellåda. Titta på diagrammet på växelspaken, och bekanta dig med där kugghjulen är. Skjut in kopplingen ett par gånger med bil utanför och parkeringsbromsen engagerade för att se hur det känns.
2

Öva växling. Skjut in kopplingen med vänster fot och cykla genom växlarna: 1st, 2nd, 3rd, 4th och 5th medan uthyrning av kopplingen däremellan. Skift i backen, vilket indikeras av ett "R" på växelspaken.
3

Tryck på kopplingen och sätta bilen i friläge. Neutral är i centrum för alla växlarna. Växelspaken kommer vicka fritt när det inte är i någon växel.
4

Kontrollera att parkeringsbromsen är ilagd. Tryck in kopplingshandtaget och vrid nyckeln för att starta bilen, hålla kopplingen ikopplad. Lossa parkeringsbromsen och växling till första växeln.
5

Börja uthyrning av kopplingen extremt långsamt, ungefär som du skulle släppa på gasen när trafiken avtar. Du kommer att känna att bilen börjar att dra ihop sig lite. Om du släppa ut kopplingen för fort, kommer motorn stanna. Om detta händer, börjar igen på steg 5.
6

Ge bilen lite gas när du känner att det börjar dra när du låter från kopplingspedalen. Det kan vara lite nervös i början, men du kommer att fullända den hastighet som att släppa ut kopplingen och tillämpa gasen.
7

Push gasen med jämnt tryck samtidigt som du släpper kopplingen. Bilen kommer att få fart.
8

Växla upp till tvåans växel vid 3000 RPM om din bil är utrustad med en varvräknare. Om inte, lyssnar till motorn. När det låter som det är varvar upp, flytta. Tryck in kopplingen, släppa ut gasen och flytta växelspaken i andra växeln. Låt kopplingen ut långsamt samtidigt som du trycker på gasen.
9

Ta bilen till ett stopp genom att låta av gasen, trycka in kopplingen och ansätta bromsen. Öva tar fart igen.
10

fortsätta öva tills du har ett bra grepp om tekniken, och bilen inte längre hopp när du startar upp och flytta. Öva på mindre trafikerade vägar och flytta in de övre redskap som behövs.
11

Växla ner till en lägre växel på kullar och när långsammare i trafiken. Släpp ut gasen för att bromsa bilen, trycker kopplingen och växla till nästa växel ner. Låt från kopplingspedalen för att bromsa fordonet samtidigt som bromsen samtidigt.
12

Använd parkeringsbromsen i branta stigningar för att förhindra rullning. Flytta bilen i friläge när man sitter vid trafikljusen för att bevara din koppling.
13

Använd parkeringsbromsen när du parkerar bilen för att hindra den från att rulla.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148504.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.