Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur Manuel Shift för bästa Gas Mätarställning

Manuella växellådor kan du växla till en högre växel tidigare än en automatlåda skulle flytta. När motorn varvar på en hög varv per minut (RPM), i låg växel skall motorn arbetar hårt. Om du hålla låga varvtal är motorn fungerar inte så svårt, alltså dina ökar bränsle körsträcka. Att lära sig att flytta för att upprätthålla låga varvtal är nyckeln till manuell växling för bästa gas körsträcka. Instruktioner
1

Lyssna på din bil när du kör. Du kan höra motorn varva högre när varvtalet ökar. Ditt mål är att hålla varvtalet lågt utan att stoppa bilen. Detta kommer att minska mängden ström du har och sakta ner din acceleration tid, eftersom motorn inte kommer att arbeta lika hårt. Det kommer att ta lite övning för att lyssna på din bil och övervaka varvräknare innan du kan flytta för att optimera din gas körsträcka.

Du behöver inte ha en manuell växellåda för att göra detta. Om din automatlåda har möjlighet att växla in en tiptronic-läge där du kan styra växlarna, kan du växla in dina automatiska fordon för att få bättre gas körsträcka.
2

Växla upp till en högre växel mellan 2 och 3 RPM tills du kommer till din optimala växeln för den hastighet du vill nå. Om du snabbt behöver kraft, till exempel när en backe, kan du växla ned till en lägre växel för att öka din RPM och få tillräckligt med kraft för att driva upp kullen.
3

Växla ner till en lägre växel senare än normalt. Som du bromsa, vänta tills RPM få låga innan nedväxling. Detta kommer att förhindra att motorn varvar högt när du flytta till en lägre växel. Om du behöver sakta ner för att stanna, kan du ta bilen ut ur växeln för att glida till ett stopp.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148288.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.