Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Körning av Clutch på en Dirt Bike

Medan vissa mindre smuts cyklar (dvs 100cc och nedan) är automatisk eller singel-redskap, de flesta större kräver användning av en koppling och shifter mekanism. Växling på en dirt bike krävs tålamod och praktik, men när den färdighet behärskas, kommer du att ha större kontroll och energisparfunktioner på cykeln. Saker du behöver
Dirt bike
Hjälm
Visa fler instruktioner
1

Sitt på dirt bike och bekanta dig med placeringen av varje operativ komponent: den gasreglaget på höger handtaget, Sätt kopplingen på vänstra handtaget och växelreglage framför vänster fot peg.
2

dirt bike i neutralläge genom att trycka nedåt på växelreglaget fram det kommer inte att flytta längre in, och sedan upp på växelreglaget tills den gröna neutralt ljus tänds på konsolen.
3

Vrid smuts cykel på.
4

Med motorn igång, dra in kopplingen hela vägen till handtaget och tryck nedåt på växelreglaget. Den dirtbike är nu igång på första växeln.
5

Släpp kopplingshandtaget långsamt. Du kommer att känna cykeln börjar rulla framåt. Upprepa denna process tills du har en bra känsla för när kopplingen börjar engagera.
6

När du är redo att börja rida, långsamt släpp kopplingshandtaget och ge cykeln en liten mängd gas . När cykeln rullar stadigt, kan du släpper kopplingen helt och underhålla din hastighet med gashandtaget.
7

När cykeln når toppen av den första växeln intervall, stäng gasreglaget och dra in kopplingen. Använd din vänstra fot för att skjuta växelspaken uppåt. Släpp kopplingen och sakta rulla på gasen. Cykeln är nu på andra växeln.
8

Använd kopplingen och växelspaken för att hålla smuts cykel inom sitt optimala varvtal intervall under hela din resa. Uppförsbackar kan kräva lägre växlar, medan högre växlar kan användas för plan mark och nedförsbackar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148169.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.