Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur man bogsera med en Chrysler Pacifica

Det finns många problem att ta itu med när man drar med en Pacifica. Dessa inkluderar bra broms och däckens skick, rätt skumt val och montering, signallampor och viktfördelning. Transmissionen är en underhåll oro eftersom bogsering genererar en massa extra värme. Korrekt förberedelse för bogsering kommer att försäkra en säker resa och minimal belastning på din bil. Saker du behöver
Dragkrok
elektriska kontaktdon
Elektronisk bromscylinder för trailer
Transmission oljekylare (tillval) katalog lufttrycksmätare
Visa fler instruktioner
Förbereda Din Pacifica
1

Kontrollera däcktrycket och pumpa däcken till 33 psi för 17-tums hjul modeller. Undersök däcken är slitna. Om de är skallig eller har mycket grunda trappsteg, byt ut dem. Däck är mer benägna att Blowout när de närmar sig slutet av sin livslängd. En kompakt reserv bör aldrig användas vid bogsering.
2

Försäkra att du ordentligt har fungerande släpvagnsbromsar. Detta förhindrar "fisk svans" och ger extra bromskraft behövs. Fabriken Pacifica bromssystemet är inte konstruerad för att säkert hantera en stor extra vikt källa. Använd en elektroniskt styrd broms gränssnitt istället. Detta aktiverar släpvagnens bromsar utan att påverka din.
3

Inspektera för korrekt signalering kapacitet. Ett kabelnät förbinder skygglappar, varselljus och bromsljus från Pacifica till släpet. Detta är viktigt för säkerheten. Om du har fabriken släpvagn bogsera paket, detta förberedd för dig. Anslut trailern kontakten till fordonets kabelnät. SKARVA inte eller på annat sätt modifiera kontakten. Testa det före slå ut vägen.
4

installera en extern oljekylare för tyngre laster. En stor mängd ytterligare värme skapad av den bogserande processen. Tjänsten överföring var 60.000 miles om du bogserar regelbundet istället för de 120.000 miles föreskrivs för "normal" körning. Felaktig bogsering kan ogiltigförklara garantin och skapa osäkra körförhållanden.
Förbereder att bogsera
5 Båttrailers väntar på att jobba.

Väg släpet och dess innehåll om möjligt. Manualen för fordonet beskriver tydligt de viktbegränsningar: 3,500 pounds för släp och innehåll är ett absolut maximum. Din Pacifica kanske redan har en bogsering paket.
6

Kontrollera vikten sprids ordentligt med cirka 60 procent av släpvagnens vikt i den främre halvan av enheten. Använd en vikt distribuera skumt för tyngre laster av ett ton eller mer. Det ger ökad stabilitet, en jämnare åktur och bättre bromsförmåga kontroll.
7

Load släpvagnen så att 10 procent till 15 procent av den totala vikten trycka på skumt. Denna "tunga vikt" är den nedåtriktade kraft som trailern bollen. För mycket eller för lite tyngd på tungan är farligt och kan orsaka förlust av kontroll. Handboken ger råd 350 pounds av tunga vikt som de högsta, 260 pounds om du inte har en extern överföring svalare. Dessa siffror kan variera något beroende på antalet passagerare och fordonets last vikt, en tabell ingår i instruktionsboken
8

Bekanta dig med underlag, svarvning, etc. före slå ut vägen, särskilt om. det är första gången för att bogsera ett visst objekt. Bogsering är en "trög" upplevelse jämfört med vanlig körning. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148889.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.