Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Nackdelar med en manuell växellåda

Ända sedan starten av moderna transmissioner, har pågående debatter funnits om fördelar och nackdelar med att köra manuella växellådor. Även om det finns fördelar med att köra en manuell, har den genomsnittliga amerikanska föraren börjat ryggar tillbaka från manuella konstruktioner, gynna automatik. Några av nackdelarna med att äga och köra en bil med manuell växellåda kan förklara varför. Dålig tillgänglighet

Allt färre bilar skeppas till USA kommer utrustade med manuella växellådor. Detta paradigmskifte från tidigare år var inte oväntat, med framsteg inom automatisk växellåda teknik, gas körsträcka och prestanda är nu jämförbara. Enligt Edmunds.com, har användningen av datateknik i automatiska växellådor varit den ledande orsaken till att automatiken har fångat upp till manualerna. På grund av detta och den totala bekvämligheten faktor, är folk nu köper automatik vid en mycket högre hastighet.

Enligt Edmunds, erbjuder Toyota bara fem bilmodeller med manuella växellådor. Av de fem, få köps av konsumenter. Färre än 2 procent av alla Toyotas bilförsäljning är bilar med manuell växellåda.
Körning i trafik

Körning i stötfångare till stötfångare trafik i stora städer kan vara både en plåga och en plånbok-breaker om du äger en manuell växellåda. De som är bekanta med att köra en manuell växellåda i stadsområden klagar ofta över kramp i benen och ökad arbetsbelastning vid körning i trafiken. Med en tredje pedal att manövrera under skift, kan en manuell växellåda blir snabbt irriterande. Automatiska växellådor är betydligt enklare och bekvämare att köra i stop-and-go-trafik.

Clutch slitage orsakat av ständigt trycka ner kopplingspedalen in och ut kan skapa en enorm reparation räkningen över tiden. Varje ingrepp av kopplingen orsakar en viss slirning, tillräckligt slip över tiden kan orsaka allvarliga koppling skador
inlärningskurva

Drivrutiner lära sig köra. en bil utrustad med en manuell växellåda kan möta en brant inlärningskurva. Under körning med en automatisk växellåda är lika enkelt som att trycka på gasen, kör med en manuell växellåda är avgjort svårare. Med tre pedaler och två fötter, måste föraren lära sig hur smidigt att koppla in kopplingen samtidigt lägga gasreglaget för att gå framåt. Om föraren tar kopplingen för snabbt, kommer bilen stå. Om han tar ut det för långsamt, kommer överdriven kopplingen slira resultera.

Lära sig att få bilen rör sig på en kulle är också en svår uppgift att bemästra. Detta tar snabba dragningar, och kan kräva månader för en förare att bli skickliga.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148324.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.