Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur får man en Stuck bil ur leran

I många delar av landet, är det bara en tidsfråga innan en körbana blir lerig och svår att använda. När ett fordon blir oförmögen att få dragkraft i ett lerigt område, accelerera och snurra på däcken endast tjänar till att ytterligare befästa bilen i skiten och myr. Bogsering kan bli dyrt, särskilt i områden med grusvägar och frekventa problem lera, men de flesta förare kan arbeta sina fordon gratis av lera utan att behöva ringa efter hjälp. Instruktioner
1

Förvandla din ratten från vänster till höger snabbt, flytta den ca 1/8 varv varje gång. Om du tänker på din ratt som en urtavla, med 12:00 markerade i övre mitten av hjulet, skulle du flytta den till 10:30 positionen till vänster och 1:30 position på rätten till lika 1/8 varv varje gång.
2

Räta dina hjul och applicera lätt tryck på gaspedalen. Om bilen inte börjar röra sig, sluta accelerera och flytta växelspaken till "Reverse" och applicera lätt tryck till gaspedalen. Om du inte känner rörelse, flytta bilen tillbaka in framåt och försöka accelerera igen. Försök sedan vända igen.
3

stänger av bilen och gräva några av leran borta från däcken. Om du inte har en spade med dig, försök att hitta en stor pinne eller något annat du kan använda.
4

Place brutna ben eller skivor fram och bak av de bakre däck för dragning. Upprepa steg 2 tills bilen börjar röra sig framåt eller bakåt. Om bilen börjar röra sig, hålla accelerera tills bilen är fri från diket. Du kanske behöver komma ut och flytta ved om du tappar fästet samtidigt som man försöker accelerera ut ur hålet.
5

bilresa till närmaste område där du kan komma ut och titta under bilen för att kartlägga eventuella skador, eller ta den till närmaste bilverkstad. Du kanske har skadat något under bilen samtidigt som man försöker att extrahera den ur leran.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148325.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.