Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Vilka är fördelarna av att köra bil Stick Shift?

Att veta hur man kör en stick-skift bil innebär att du kommer att kunna köra alla bilar på vägen --- som kommer att vara praktiskt om din bil är i verkstaden och den enda lånad eller hyrbil tillgängliga har en manuell växellåda. Eller om du reser utomlands, utanför Nordamerika, till länder där stick-skift hyrbilar är normen. Billigare

En stick-skift bil kostar oftast mindre att fixa och underhålla än ett fordon med automatisk växellåda. Till exempel kostar det bilköpare $ 800 till $ 1.000 till uppgradera från ett stick-skift bil till en automatisk växellåda, enligt Edmunds.com. En manuell-shift 2009 Nissan Versa 1,6 fyrhjulsdrift, vilket i genomsnitt 29 mpg, listor vid $ 9683, medan den automatiska växellådan version av samma år och kostar modell $ 10.507, ännu genomsnitt 28 mpg. En Slate Magazine artikeln ("Är manuella växellådor bättre för miljön?") Anges att erfarna stick-skift förare kan uppnå bränslebesparingar på upp till 15 procent, jämfört med förare av automatiska växellådor. Om överföringen av ett stick-skift bil går sönder och kopplingen måste bytas ut, kommer reparationen att kosta vanligtvis $ 1,200 - $ 1.500. Ändå ersätter en automatisk växellåda kan kosta $ 3,000. Addera Bromsar

Bilkörning stick shift kan bevara livet på sina bromsar om du använder motorbroms (nedväxling att använda motorn att bromsa bilen) och därmed minska dina bromsar från slitage.
Mer kontroll

För duktiga förare, erbjuder en pinne skift bil bättre kontroll på grund av snabbare skift respons, bättre framkomlighet i snö och halka, och nedväxling på sluttningar och skarpa svängar.
Vakenhet

köra en bil med manuell växellåda kommer hjälpa till att hålla dig mer uppmärksam eftersom det kräver att uppmärksamma motorn (lyssna efter ljudet av flytta för tidigt eller för sent) och frekvent växling.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148470.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.