Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur man växlar för gas körsträcka

Att lära sig att växla för att förbättra gas körsträcka på din bil kan vara svårt i början, men när du bestämmer vilka metoder som fungerar bäst, kan du njuta av att spara bränsle och slitage på bilens Powertrain. Även om de flesta tips för att skifta till att förbättra bränsleekonomin är avsedda för fordon med manuell växellåda, kan några tips tillämpas när man kör en bil med automatisk växellåda. När du först öva dessa skiftande tekniker, hitta en tom parkeringsplats, ifall du stanna fordonet. Saker du behöver
Bil
Tom parkeringsplats
Visa fler instruktioner
1

Shift vid låga varvtal (varv per minut, som mäter den hastighet med vilken en motorn är igång). Om motorn körs på höga varvtal, är det att arbeta hårdare och, i sin tur, blir lägre bränsleekonomi. En motorns varvtal mäts av varvräknaren på instrumentbrädan. Det är bäst att skifta mellan 1000 RPM och 2500 RPM för att få den bästa bränsleekonomin. Manuell växellåda förare har full kontroll över varvtal, men automatlåda förare också kan ha en viss kontroll: Elektroniskt styrd automatisk växellåda kan skifta vid låga varv om du är lätta på gasen, och vissa automatik har en elektronisk överstyrning läge som tillåter manuell växling.
2

Håll RPM låg när frikoppla kopplingen. På manuellt växlade bilar, varva med motorn till 2000 rpm är vanligt när man startar på första växeln från en hållplats. Använda fler varvtal för att få bilen igång resulterar i bortkastad gasen. Du bör kunna hålla varvtal runt 1.000 medan frikoppla kopplingen och starta rörelse framåt. Detta kommer inte bara hjälpa till med gas körsträcka, kommer det att spara även kopplingen slitage och leder till mjukare starter.
3

Undvik motorbromsning. Med en manuell eller automatisk med omställning, är det möjligt att växla ner och sänka fordonets hastighet via motorbromsning. Denna teknik kräver att köra motorn vid högre varvtal, vilket resulterar i lägre bränsleförbrukning. Använd dina bromsbelägg istället för motorbromsning kommer inte bara spara gas, kommer det att spara också slitaget på kopplingen och växellådan.
4

Starta i en högre växel. Start på andra växeln med en manuell växellåda kan hålla dig från att använda ettans växel, vilket är den minst effektiva utväxling. Denna teknik kräver lite att vänja sig, så öva i en tom parkeringsplats så att du kan starta säkert i andra växeln.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148323.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.