Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

High Performance Driving Tips för Corvetter

Med sin kraftfulla, frontmonterade V-8 och lyhörd fjädring, är Chevrolet Corvette en snabb, rolig att köra sportbil. De nyare modellerna erbjuder även prestanda i världsklass till ett billigare pris än många europeiska och japanska konkurrenter. Få ut det mesta av en Corvette är som alla andra sportbil. Det finns några fundamenta att tänka på när man kör ett aggressivt. Slappna av och kör mjukt

En spänd, ryckiga föraren inte är en snabb förare. Vara smidig med shifter, ratt och pedaler. Ta inte tag i ratten med en död grepp. Placera händerna strax ovanför ekrarna på båda sidor och använder bara tillräckligt kraft för att styra styrningen. Likaså inte kärvar växelspaken i växel snabbt och plötsligt. Istället, paus för en sekund mellan växlarna vid växling.
Snabbare

grund av den generösa vridmomentet att Corvette V-8 motor producerar, försök att inte åka kopplingen och sedan dumpa det vid start från en hållplats. Inte bara kommer en smidig start minimera hjulspinn vid aggressiv körning, men det blir mindre slitage på drivlinan, och i slutändan, kommer bilen hålla längre med färre reparationer. Om du kör på ett spår, inte börja accelerera tills du kommer ut ur svängen. Om du börjar accelerera innan du har börjat räta hjulet, kommer bilen under-steer (framsidan kommer att driva på utsidan av svängen) och sakta ner dig.
Bromsning

Corvette bromsar är mycket bra, särskilt på en Z06 eller en ZR1. ZR1 har otrolig kol keramiska bromsar som vanligtvis finns på betydligt mer exotiska bilar från Europa. Det är viktigt att applicera bromstryck smidigt som du sakta till hörna. Bromsa mjukt förhindrar chassit från skiftande överdrivet under inbromsning, vilket gör det svårare att styra bilen när du anger ett hörn. Försök att få alla dina bromsning och nedväxling gjort innan du sätter in i ett hörn. Om du bromsar, sväng och nedväxling samtidigt. För att göra nedväxling mer smidig under bromsning, praktik häl och toeing. I denna teknik, roterar föraren foten som ansöker bromstrycket på gaspedalen för att blip gasreglaget och föra varvtal upp för att matcha det lägre växel som väljs. Detta är bäst praktiseras på en racerbana. Cornering


Corvette har en front-motor chassi men fortfarande hanterar liksom många mittmotor sportbilar. När du sätter in i ett hörn, försök att inte bromsa. Håll händerna i samma position på hjulet under hela tur, bara att ta bort din högra hand om du behöver flytta. Under kurvtagning, se framåt till vart du ska, inte var du är på. Under aggressiv kurvtagning, vara redo för någon över-steer (där den bakre änden steg ut) så att du kan motverka det genom räknaren styr lite i hörnet. När du avslutar hörn, slå inte gasen plötsligt, eftersom detta kan orsaka över styrningen, vilket kan vara svårt att kontrollera. Kontrollera att du har tillräckligt med dragkraft innan aggressivt snabbare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148181.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.