Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Winter Driving Tips på dubbade vinterdäck

Dubbade vinterdäck har metall dubbar på slitbanan. De är konstruerade för att användas i områden med mycket snö och is, avlägsna områden eller områden med dålig snöröjning. Många människor hålla en uppsättning av dubbade vinterdäck att byta till en gång vintern kommer. Däcken ger bättre grepp än vanliga vinterdäck och är mer praktiskt än snökedjor. Know Your State Lagar

grund av de skador som dubbade vinterdäck kan orsaka att vägar, speciellt när det inte är snö på vägarna, de flesta stater har begränsningar för deras användning. De flesta sydstaterna förbjuda dem alla tillsammans. De flesta stater begränsa deras användning till vintermånaderna, men datumen varierar kraftigt beroende på statens klimat (se Resurser).
Förbered din bil


Kontrollera att dubbade vinterdäck däcken är ordentligt pumpade och visar inga tecken på slitage, särskilt om de har suttit i lagring i sex månader eller mer.

Använd dubbar på alla fyra däcken. Om du bara använder dem på framhjulen på en framhjulsdriven bil, bilen kan fishtail i kurvor, vilket gör att du förlorar kontrollen.

Bort all snö från alla fönster, speglar, lampor, huven och taket. Lagen kräver det eftersom det hindrar snö från att blåsa och förstör din synlighet och synligheten av andra förare

Håll din bil kontrolleras regelbundet för att undvika driftstörningar under dåliga väderförhållanden,. Se till att du har gott om vindrutetorkare vätska och torkarna och din defroster är i gott skick. Håll en isskrapa för dina fönster i bilen.
Köra

Även med dubbade vinterdäck, kör mer försiktigt på snöiga eller isiga vägar. Sakta ner och möjliggöra extra bromssträcka, speciellt när sikten är dålig, och accelerera och bromsa försiktigt. Om du har en manuell växellåda, med nedväxling bromsa. Använd inte farthållaren.

Följ inte bilar noggrant, särskilt snöplogar eller slipmaskiner. Passera inte snöplogar eller sanders såvida det inte är absolut nödvändigt och du har gott om utrymme.
P Om du inte tappa greppet, inte panik. Ta bort foten från gaspedalen, styra i den riktning du glider och lätt bromsa. Inte överstyrning inte, men vrid ratten försiktigt. Pumpa bromsarna om de inte är låsningsfria bromsar.

Var försiktig runt broar eller skumma områden eftersom dessa kan vara isiga även när resten av vägen är i gott skick.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148118.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.