Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur man kör en pinne skift med kopplingspedal

Hitta en vidöppen, plan yta för att övningsköra med en pinne skift. En tom parkeringsplats med några hinder är perfekt. Innan du börjar, bekanta dig med bilens pedaler och parkeringsbroms. Med bilen av, öva låta kopplingspedalen stiga långsamt. Med tiden kommer du lära dig att smidigt övergå från en död stopp till första växeln. När du lär dig, kommer du stanna antagligen bilen några gånger. Oroa dig inte, kommer det inte skada bilen. Instruktioner
Förberedelser
1

Kontrollera att parkeringsbromsen är på.
2

Flytta pinnen till neutral, vanligtvis betecknas med bokstaven N.

Billiga 3

Trampa ner kopplingspedalen (längst till vänster pedal) och bromsen (mitten pedalen). Håll ner dem.
4

Starta bilen.
5

Lossa nödbromsen, om det behövs. Addera Driving

6

Flytta spaken till första växeln.
7

Ta bort foten från bromsen.
8

Låt kopplingspedalen stiga långsamt och jämnt. Du kommer att känna att bilen börjar ta fart. En smidig övergång från tvärstopp till första växeln är den svåraste delen av att köra en pinne skift och kommer att kräva praktik. Om motorn stannar, har du rätt kopplingen stiga för snabbt. Tryck på gaspedalen (längst till höger pedal) tills du hör att motorn ansträngande
9

. Det är nu dags att gå in i nästa växel.
10

Håll kopplingspedalen, flytta växelspaken till friläge och sedan in tvåan. Släpp kopplingspedalen så snart minnet är på andra växeln. Eftersom du är redan på väg, behöver du inte höja kopplingspedalen långsamt.
11

fortsätta att tillämpa gas och växla upp genom växlarna som behövs. De flesta bilar har bara fem växlar framåt, men ett fåtal har sex växlar.
12

att bromsa bilen, bromsa. Även om du inte behöver för att samtidigt hålla ner kopplingspedalen, är det god praxis att göra så. Detta kommer att hålla bilen motorstopp när den når ett tvärstopp.
13

att parkera bilen, ta med den till ett stopp (kontrollera att du har kopplingspedalen ner). Ställ växelspaken i neutralläge, i parkeringsbromsen och stäng av bilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148116.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.