Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Specifikationer för Car Bogsering

Bogsering med en bil är ett bra sätt att få ut det mesta av din bil. De flesta mellanstora bilar har en dragkapacitet är tillräcklig för att dra en liten båt, husbil eller nyttofordonstrailer. Att ta sig tid att se över bilens specifikationer gör att du kan välja rätt trailern och hålla belastningen på bilen inom säkra gränser. Totalvikt

När det gäller bogsering, måste du veta bilens bruttovikt rating fordonets vikt (GVWR). Den GVWR är det totala beloppet bilen kan väga om den placerades på en skala med dig, dina passagerare, aa full tank, alla dina saker, och viktigast av allt, den tunga vikten på din släpvagn. Om du inte står för dina passagerare eller din utrustning, kan du finna dig hundratals pounds över viktgränsen. Addera Dragkapacitet

bilens dragkapacitet har att göra med hur kraftfull din motor är. Det är ett test tillverkarna utföra för att fastställa hur mycket av en belastning din bil kan dra upp en brant lutning utan skador på drivlinan. Din bil kommer att lista information om specifikationerna avsnitt i bruksanvisningen. Ditt fordon specifikationer kommer också att berätta hur mycket din släpvagn kan väga innan släpvagnen måste ha sina egna bromsar. Kom ihåg att den sammanlagda vikten för släpvagnen och dess last måste vara mindre än bilens dragkapacitet.
Tongue Vikt Kapacitet

Även listat i bilens specifikationer kommer att vara den tunga vikt. Tungan vikt är hur mycket vikt din släpvagn tungan sätter på bilens dragkrok. Detta kan variera från bara några pounds för en liten, tom båttrailer till hundratals och även tusentals pounds för saker såsom stora husbilar och båtar. Det är viktigt att notera att en eftermarknad skumt som är rätt passform för din bil kan ha en högre kapacitet tunga vikt än bilens kapacitet. Detta betyder inte högre rankade dragkrok ökar bilens tunga vikt kapacitet. Ett badrum skala kan användas för att mäta tungan vikt på mindre släp. För att få en korrekt behandling, Placera vågen på blocken tills det är samma höjd som ditt problem.
Tire Pressure

Innan du sätter din bogsering riggen på vägen , bekanta dig med de specifikationer däcktryck för de främre och bakre däcken. Under-pumpade däck kör varmt och är mer benägna att misslyckas och orsaka en förlust av kontroll. Däcktryck kommer att noteras på ditt bränsle dörr (du bör kontrollera dem varje gång du fyller upp), eller innanför en dörr sylt. Specifikationerna kommer också att vara i instruktionsboken. Var noga med att notera att trycket kommer att ha ett intervall beroende på belastning, så du kan behöva lägga till luft vid bogsering tunga laster. Bär alltid en tryckmätare vid bogsering och kontrollera trycket regelbundet på bilen och släpet. Däcktryck bygger som värmen ökar, och du kan behöva göra justeringar för att kompensera för varierande förhållanden.
Har den vägde

När du har din bogsering riggen ansluten till första gången, ta en provtur till din lokala omlastningsstation eller dumpa och ha den vägde. Om det är bara du och en tom last för släpet, får du en känsla för den kapacitet du har i ditt GVWR. Det är också en bra idé att läsa hela rigga upp och simulera maximal belastning, gå sedan till vågen. Alltid hålla din last inom specifikationerna för din bil och kom ihåg att köra med en extra marginal för fel vid bogsering eftersom bromssträckan ökar med vikten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148554.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.