Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur får man det bästa körsträcka köra en Prius

Med en smart kombination av gammaldags fossila bränslen, förbränningsmotor teknik och batteridrift, är Toyota Prius är en av de mest populära hybridbilar runt. Enligt Toyota kan Prius nå runt 50 mpg. Men det har inte hindrat många ägare från att maximera sin Prius "bränsleeffektivitet och skörda frukterna av en mindre utlägg av pengar spenderas på bränsle. Saker du behöver
Toyota Prius
ringtryckmätaren
Visa fler instruktioner
1

inte hastigheten. När du kör på motorvägen, kör inte över skyltad hastighetsgräns och istället köra försiktigt. För varje MPH över 55, kan dra skapats av en Prius kostar dig en mpg. Om möjligt, planera en rutt där du kan hålla en konstant hastighet av 35 till 45 mph, som är den mest optimala hastigheten för en hybrid.
2

Försök att undvika att använda AC och avfrostning såvida det inte är absolut nödvändigt, eftersom båda av dessa använder energi. Visst, vill du inte att sitta i bilen svettning, men om du inte bor i Arizona du kanske kan komma undan utan att använda "MAX"-inställningen på AC.
3 < p> Kontrollera däcktrycket. Precis som alla bil, är det bränsle körsträcka som en Prius uppnår påverkas av ens något så till synes liten eftersom däcktrycket. Ett däck som inte har tillräckligt med luft i det kommer att skapa friktion, ökar mängden kraft som behövs för att hålla den rullande på vägen. Håll en mätare däcktryck (tillgänglig på bildelar butiker och även livsmedelsbutiker) i handskfacket på din Prius och kolla lufttrycket i däcken varje vecka. För att bestämma rätt däcktryck, titta på däcksidan, vilket kommer att få rekommendationer däcktryck av däcktillverkaren tryckt på den.
4

Drive smidigt. När du kör din Prius, kör det så smidigt som möjligt. Accelerera successivt istället för att bara störa gasen till golvet. När överföringen är på väg att flytta, lyfta en aning på gasen så att växellådan växlar smidigare.
5

Coast nedför en backe eller när du bromsar in och kommer till ett stopp. Tänk på att du inte bör kust när du är i tung trafik, som kan skapa en farlig situation.
6

Behåll din Prius enligt rekommendation från fabriken. Det innebär regelbundna oljebyten med rätt vikt av olja. Olja som är för tungt eller som har blivit slam från ersätts inte skapar extra motstånd på motorns inre delar, tvingar motorn att arbeta hårdare och förbrukar mer bränsle. Din Prius bör också vara väl underhållna. De bränslefilter och objekt som tändstiften skall bytas ut regelbundet.
7

Kombinera många ärenden till en resa. Starta en Prius när det är kallt tar mer energi och drar mer bränsle, så försök att få alla dina ärenden gjort utan att låta bilen svalna för mycket mellan stoppen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148282.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.