Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur man kör en minivan med handreglage

Att köra en bil verkar vara en vanlig sak att de flesta människor, men att den fysiskt handikappade, kan det vara mer av en utmaning. Handkontroller har förändrat världen för dessa förare, så många att köra när de inte kunde tidigare. Men för någon som står inför att köra en av dessa hand-styrda fordon för första gången, kan det verka skrämmande. Det är lite knepigt att lära sig i början, men när du väl har fått ner det, kommer det inte komma som en andra natur. Instruktioner
1

Har en assistent kör minibuss till en stor, öppen parkeringsplats med några hinder som du skulle kunna stöta på. Har assistenten parkera minibuss i mitten av partiet.
2

Lokalisera handkontroller. Generellt är de på vänster sida om ratten, men kan också vara på rätt.
3

Fungera handreglage med bil utanför. Prova att trycka handtaget i och titta på där kopplingen går. I de flesta fall trycka handtaget aktiverar bromsarna. Om den inte gör, försök att luta handtaget. Om det lutar uppåt mot rattstången och ner mot golvet, så det fungerar genom att vinkla upp mot instrumentbrädan till bromsen och ner mot golvet för att accelerera.
4

Sätt fordonet på och flytta den av "Park." Fordonet ska rulla sakta framåt på denna punkt, så försök att trycka handtaget i att bromsa. Om det fungerar, då vet du nu hur man ska stoppa fordonet.
5

Stäng av fordonet och sätta den i "Park." Nu försöker dra handtaget mot dig, eller se om det vändningar. Om det drar tillbaka, då det är gaspedalen, och det fungerar genom att dra tillbaka för att påskynda, framåt för att bromsa. Om det vrider som en motorcykel handtag, så är det ditt gaspedalen, så du vrider för att accelerera, skjuta till bromsen.
6

Vänd fordonet på och sakta försöka accelerera med hjälp av någon av de beskrivna metoderna ovan. Gör detta mycket långsamt, försöker att inte överstiga 10 km /h vid en kollision.
7

Arbeta dig runt en parkeringsplats, långsamt starta och stoppa med handen kontrollerar att lära sig hur de fungerar. När du blir mer vana vid dem, försöka ta din hastighet upp stegvis.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148178.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.