Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Tecken ditt bilbatteri sviktar

En bilens batteri kommer inte för evigt, och utan den bilen kommer inte att kunna fortsätta att driva eller ens starta. När ett batteri närmar sig slutet av sin livslängd, kommer det oftast gott om varningssignaler och ledtrådar att om hörsammats, kan förhindra ett sammanbrott. Eftersom kostnaden för bilbatterier är betydande, lönar det sig att leta efter tecken på hotande misslyckande att garantera tillräckligt med tid för att ordna pengar för en ersättare. Dashboard Indikationer

I de flesta fall kommer bilen varnar när batteriet snart behöver bytas. Med motorn igång, kommer ett batteri larmenhet lampa på instrumentpanelen tänds när batteriet börjar att misslyckas.

Vissa instrumentpaneler kan ha en mätare som kallas en amperemätare som visar batteriets status. I detta fall, om amperemetern läser nära den undre gränsen, som en tom bränsletank spårvidd, är batteriet i dåligt skick. Bilens handbok kommer att få information om vad larmenhet ljus eller amperemeter ser ut, men mest typiskt ha en bild på ett batteri med plus-och minustecken vid terminalerna.
Motorstart Indikationer

En bil med en sviktande batteri kommer att ha svårt att starta upp eftersom den försvagade batteriet inte kommer att ha tillräckligt med kraft för att slå alla de komponenter i motorn. När tändningen vrids till startläget, symtom såsom veva långsammare än normalt och förlust eller nedtoning av interna och externa lampor indikerar en brist batteri.
P Om inget annat än ett snabbt klickande ljud hörs när nyckeln är vände för att starta, är batteriet mycket låg.
bänktest

periodisk provning av batteriets skick kan vara den bästa tidig varning om batterifel . Många bildelar butiker och affärer mekaniker erbjuder gratis provbänk bilbatterier, ofta som en del av en fri trafiksäkerhet eller väg värdighet testet. Batteriet är laddat och sedan testas på en maskin, och resultaten indikerar om det finns mycket livslängd kvar i batteriet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148320.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.