Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur att öka gas körsträcka på en Dodge RAM

I en ålder av ökande bensinpriser är det viktigt att försöka pressa varje extra mil ur varje liter bensin, särskilt för låg MPG fordon som Dodge RAM. Lyckligtvis finns det ett antal knep du kan försöka att förbättra bilens körsträcka. Några av dessa innebär enkelt underhåll medan andra kräver en förändring i körvanor. Instruktioner
1

Få en melodi upp. Att se till att allt i motorn på din Dodge RAM körs smidigt är det första steget i att få den bästa körsträcka du kan av ditt fordon. Ta del av när den manuella instruerar dig att gå för regelbundna kontroller och följa denna tidslinje. Experter säger att en dåligt trimmad bil kan öka bränsleförbrukningen med upp till 20 procent.
2

Byt olja regelbundet. Den allmänna rekommendationen är att byta olja varje 3000 miles. Genom att hålla oljan i bilen ren, minskar du slitage orsakat av friktion i rörliga delar i motorn. Addera 3

Använd rätt olja. Manualen av RAM kommer att lista en korrekt oljekvalitet, som mäts i viskositet, eller i vilken grad oljan kommer att stå emot flödet.
4

Kontrollera lufttrycket ofta och pumpa däcken som behövs. Köra däcken ännu något platta kan orsaka en betydande nedgång i gas körsträcka i ditt RAM. Pumpa till däckets rätta trycket och inte över blåsa eftersom detta kan orsaka en förlust av dragkraft och minskad livslängd för däcket.
5

Sakta ner. För varje fem miles per timme du kör över 55 du kan förlora så mycket som 10 procent av din bränsleekonomi. Det bästa är att bo nära skyltad hastighet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/147998.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.