Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur man lär sig att nedväxling ett Traktorsläp

Av alla de färdigheter som nya lastbilar kör eleverna lära sig, ger nedväxling dem mest problem. Det är viktigt att lära sig denna teknik eftersom till skillnad från att köra en bil, nedväxling i en lastbil hjälpmedel i bromsning. I vissa delar av landet kvaliteter är så brant att utan ordentlig nedväxling, är katastrofen visst. Frukta inte, eftersom nedväxling är enkelt och med lite övning blir en andra natur. Instruktioner
1

Accelerera upp genom växlarna i din traktor. En bra träningsmetod är att få av och på motorvägen. Detta ger dig gott om tid att accelerera ända upp din sändning och sedan en långsam uppåtgående väg till nedväxling i dina lägre växlar.
2

Beroende på din sändning, kan du behöva justera det sätt du går från växel till växel. Olika transmissioner har olika mönster, men proceduren är densamma oavsett vilken typ av skift.
3

Trampa ner kopplingen. Kontrollera att gruppväxelspaken är i uppfällt läge.
4

Dra reglaget i neutralläge med kopplingen nedtryckt. Lyft foten från kopplingspedalen.
5

Trampa ned kopplingspedalen en andra gång. Med den intryckt, skjut reglaget till lägre växelläge. Lyft upp kopplingspedalen.
6

Fortsätt denna ned men de redskap som behövs. När du når den sista växeln i upp området, snärta ner spaken innan att kopplingspedalen trycks. Det är så lätt. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148018.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.