Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur man kör med en blåst Tire

Det första steget för att lyckas köra med en blåst däck är att inse att du kan överleva situationen och köra din bil till säkerheten. En lugn och klar i huvudet kommer att se dig och din bil överleva utan att bli en trafik statistik. Få inte panik och dina chanser att överleva situationen utan missöde avsevärt förbättra. Instruktioner
1

erkänna problemet. Ett högt ovanliga ljud följt av bilen förlorar stabilitet är ett tecken på ett däck har brunnit. Ofta förarna inte hör något ovanligt på grund av inre buller. Om du upplever svårigheter att kontrollera bilen, eller bilen inte längre drives smidigt, kanske dina däck ha blåst. Minska bullret i bilen och lyssna efter missljud för att bekräfta ett problem existerar.
2

Kör ditt fordon gradvis mot närmaste utgång eller vid sidan av vägen. Inte plötsligt bryta ditt fordon, göra skarpa svängar eller försöka skära kraftigt i trafiken. Arbeta dig långsamt till en utgång eller vid sidan av motorvägen.
3

Knacka dina pauser för att minska hastigheten och sakta komma till ett fullständigt stopp. Du vill sakta driva bilen för att undvika en olycka, så sakta minska din hastighet och flytta till en säker plats.
4

Stanna bilen på sidan av motorvägen eller dra till närmaste parkeringsplats Om du är på en yta gata. Slå på dina varningsblinkers. Lägg gärna en fara tecken eller blossar bakom stoppade bilen.
5

Kontrollera dina däck när du har nått säkerhet. Om en blåst däck har skett, sök stammen för en reservdel. Bilen bruksanvisning innehåller instruktioner om hur du byter ett däck. Ett rop på hjälp är en bra idé om du inte har en reservdel eller inte är säker på din förmåga att byta däck.
6

Förhindra blåst däck. Lågt däcktryck orsakar mest däck Restposter. Kontrollera lufttrycket i däcken regelbundet för att förhindra att de blåst däck från någonsin inträffar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/147850.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.