Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur man bogsera med en Mercedes 240D

Mercedes-Benz 240D sedan byggdes mellan 1976 till 1985. Det var baserat på W123 plattformen och kom utrustade med en 65-hästkrafter 4-cylindrig dieselmotor. Även denna motor är underpowered av modern standard, producerar sin betydande mängder av vridmoment, vilket förbättrar bogsering. Ordentligt utrustad med en dragkrok, den 240D kan bogsera en 1.600 pund trailer som är obromsad och en 2.600 pund släpvagn med elektrisk broms assistans. Koppla en släpvagn till din 240D rätt är viktigt för en säker resa. Instruktioner
1

Beräkna vagnens totala massa genom att lägga till last vikt att släpets bruttovikt (GTW). Vagnens GTW kommer att ligga på en typskylt fastnitad på ramen.
2

avgöra om det är säkert att dra släpet genom att jämföra bilens dragkapacitet på vikten på släpvagnen. Trailern vikt bör vara lägre än bilens kapacitet.
3

Sänk släpets koppling på DRAGKROK och lås den på plats med spärren. Säkra spärren genom att trycka ett skumt stift genom låshålet i handtaget.
4

Fäst släpets kedjan till 240D hitchkrok genom att korsa dem under kopplingen och haka dem på hitch s kedja anslutningar.

5

Anslut trailerns elektriska kopplingen till bilens mottagare. Testa lamporna innan rubrik ut på vägen.
6

Dubbelkolla alla anslutningar och se till att fordon och släp är trafiksäkra.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/149258.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.