Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur man använder Overdrive-knappen på en Toyota

Mest nyare Toyota fordon med automatisk växellåda är utrustad med en Overdrive Lockout knapp på växelväljaren. När du trycker på den här knappen, låser dig ur Overdrive, 4: e växeln, tvingar bilen till tredje växeln. När den trycks in, kommer du att se vanligtvis en ljus visas på instrumentpanelen som säger "O /D off." Knappen fungerar som en vippa. Således, att trycka på den en gång aktiverar O /D-lockout. Trycker på den en andra gång återgår transmissionen till sitt normala läge. Knappen är användbar för en rad ändamål, men många glömmer att det är även där. Saker du behöver Review, en ny modell Toyota bil med automatisk växellåda
Visa fler instruktioner
1

tryck på knappen då passerar en annan bil på motorvägen. När passerar ett annat fordon i en automatisk växellåda bil, är det ibland svårt att få bilen att accelerera tillräckligt snabbt. Försök klicka på overdrive knappen. Genom att tvinga bilen till tredje växeln, kommer din motor att få mer toquen och därmed bättre kunna accelerera förbi den andra bilen.
2

Tryck på knappen när du kommer in i motorvägen. Som förklarats ovan, kommer detta att göra det lättare att effektivt påskynda upp till marschfart.
3

Anlita knappen när du lämnar motorvägen. Klicka på knappen precis när du slår in på avfarten, och låta motorn hjälpa sakta ner dig. Bromsar har en större tendens att överhettas vid användning vid hög hastighet. Använda O /D lockout-knappen hjälper till att sakta ner till en lägre hastighet, då du kan använda dina bromsar.
4

Tryck på knappen när man går upp en lång, ytlig kvalitet på motortrafikled. I en sådan situation, ibland automatlåda inte kommer att flytta ner snart nog, gör att du förlorar makt. Engagera O /D lockout för att tvinga bilen i företagsledarnas växel.
5

Anlita O /D lockout-knappen när man går ner en lång backe för att hålla dig från att få alltför mycket fart. Om backen är brant, kan du ens behöver flytta bilen ner i tvåan med växelspaken. Detta kommer att bidra till att förhindra överhettning dina raster.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/147940.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.