Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Manuell växellåda Driving Tips

Lära sig att köra en pinne skift är inte särskilt svårt. Men behovet blir mer sällsynt eftersom de flesta bilar har automatiska växellådor eller ha en Tiptronic kopplingsfri växellåda. De som har lärt sig att köra en manuell växellåda kan försummar att köra något annat, men säger att de har en större anslutning till bilen och vägen. Bilar med manuell växellåda är också kan vara billigare än de med automatiska växellådor, eftersom det finns färre komplexa rörliga delar. Användning av parkeringsbroms

Det första du märker om en bil med en manuell växellåda är parkeringsbromsen. Eftersom det inte finns någon parkering inställning på en manuell växling, måste parkeringsbromsen lossas innan du sätter bilen i växel. Samma bromsen är viktigt vid parkering, eftersom det måste vara åtdragen för att hindra bilen från att rulla på egen hand. Detta är särskilt viktigt vid parkering i backe, men du bör ta för vana att tillämpa det när du parkerar.
Använda Clutch

människor lära sig att använda en manuell växellåda, är kopplingen den mest förvirrande del. Pedalen till vänster om bromsen och gaspedalen, gör kopplingen du att växla och frikoppla parkeringsbromsen. När lära sig att växla med en manuell växellåda, kan vissa människor rida kopplingen genom att trycka på kopplingen och gaspedalen samtidigt, vilket kan bränna ut och skadar transmissionen. Byta en koppling är dyrt, så var försiktig med det när du kör. Långsamt släpper kopplingen när som bilen börjar röra sig. När bilen accelererar och varvtal når någonstans mellan 3000 och 4000 rpm, trycker kopplingen ned och flyttas till andra växeln. Detta fungerar hela vägen upp till den fjärde, femte eller sjätte växeln, beroende på din sändning.
Neutral och stoppa

När behöva stanna plötsligt och nedväxling från en högre växel, skall kopplingen trycks ner igen. Men du kan växla även transmissionen i friläge och bilen kommer inte stanna när du trycker på bromsen och varvtal faller. Det är oftast bäst att nedväxling från det i tvåan, speciellt när stannar plötsligt eller göra svängar. Neutral är användbart när man lär sig att köra en manuell växellåda som tillåter någon att kusten tryggt och förbereda sig för att växla upp eller växla ner. Det handlar om att komma in i rytmen av att använda kopplingen, gas och broms intermittent medan växling.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148168.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.