Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur man lära sig att köra en 5 Speed ​​i några dagar

Lära sig att köra en manuell växellåda är inte svårt. Oavsett om du vill lära dig att köra en 5-hastighet på grund av nödvändighet eller bara för att lära sig denna grundläggande färdighet, kan du göra det på bara några dagar. En manuell växellåda ger bättre bränsleekonomi och acceleration än en automatisk. Och många förare säger en pinne skift förhöjer körupplevelsen genom att ge dig mer kontroll över ditt fordon. Instruktioner
1

Drive till en tom parkeringsplats. Om du har en vän eller familjemedlem som är bekväm att köra en 5-växlad, be dem att köra bilen till parkeringsplatsen. Under helgen, är en high school eller college parkeringsplats oftast tomma och ger gott om utrymme för praktik.
2

Slå på bilen. Skjut kopplingen hela vägen ner med din vänstra fot som du vrider på nyckeln för att starta bilen. Du hittar tre pedaler i en bil med en manuell växellåda. Kopplingen är pedalen längst till vänster. Bromsen är den mellersta pedalen och gasen är pedalen till höger. Din högra fot kommer att alternera mellan gas-och bromspedalen.
3

Tryck ner kopplingen och flytta bilen till första växeln. Tryck ner gaspedalen med din högra fot som du gradvis släppa kopplingen med vänster fot. När du släpper kopplingen och accelerera bilen genom att trycka på gasen, kommer kopplingen att fånga och bilen kommer att gå in i första växeln. Om du inte ger bilen tillräckligt med gas, kommer bilen stå. Att sätta bilen i första växeln är den svåraste delen i att lära sig att köra en manuell växellåda så inte bli avskräckt.
4

Flytta bilen från första växeln till andra växeln. Tryck ner kopplingen och flytta bilen till andra växeln. Återigen, tryck ner gaspedalen när du släpper kopplingen. Kontrollera bilens varvräknare att avgöra när att flytta. Varje koppling är olika, och en koppling kan vara mer förlåtande än en annan. Upprepa med alla växlar tills du når femte växeln.
5

nedväxling genom att lyfta foten från gasen och trycka på kopplingen samtidigt flytta till en lägre växel. Dessutom kan du bromsa genom att trycka in kopplingen med vänsterfoten och trycka på bromsen med din högra fot.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/149325.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.