Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Svanhals Hitch Tips

En svanhals hitch förbinder en släpvagn till en pickup genom en kula monterad i botten av lastbilen. Vanligen används för större släpvagnar, placerar systemet vikten av hitch ovanför de bakre hjulen på lastbilen snarare än bakom lastbilen, vilket förbättrar hanteringen av fordonet och ökar vikten-bärande kapaciteten i systemet. Flera tekniker gör med svanhalsen skumt enklare och säkrare. Hitching upp

En svanhals skiljer sig från ett femte hjul i positionen för förbindelsen mellan släpvagnen och trucken. Medan det femte hjulet har en förhöjd platta monterad i lastbilen rutan och ett tapp i dragkroken, har svanhals en kula monterad direkt i botten av lastbilen. Hitching en trailer svanhals till en pickup innebär backa trucken till ett läge där uttaget av skumt är direkt över bollen på flaket, vilket kan kräva en andra person att leda föraren i läge om det är svårt att observera bollens position från förarens position.
Hitch betyg

Lokalisera skumt rating på sidan av kulan montering. Vikt av släpvagnens bör aldrig överstiga den skumt rating. Säkerställa skumt rating av bollen och rating av dragkroken är lika, eller rating för kulans bör överstiga dragkrok.
Överbelasta inte

vikten för släpvagnen dras med en svanhals dragkrok bör aldrig överstiga 85 procent av vikten av lastbilen, enligt hemsidan Pet Place. Vikten av lastbilen är nödvändig för att behålla kontrollen över lastbilen och släp. Addera köra en lastbil med en svanhals

svanhals pivotpunkt i mitten av truck tillåter föraren att vända skarpare än med en vanlig släpvagn. Operatören behöver fortfarande måste stanna medveten om positionen av släpvagnen. Det är möjligt att vikas in i lastbilen och släpet och skada hytten på lastbilen eller släpvagnen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148593.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.