Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur man kör en minibuss

På många sätt, köra en minibuss är väsentligen samma som alla andra fordon. Däremot har en minibuss en unik storlek och form, inklusive en kortare motor utrymme, eller "näsa", som drabbar avstånd under körning och parkering. Dessutom är alla förarens reglage allmänhet installeras enbart på ratten kolumnen, till skillnad mellan förare och passagerarsätet, eftersom de kan vara i andra typer av fordon. Hålla dessa unika funktioner i minibuss i åtanke kommer att hjälpa förarna köra fordonet på ett säkert sätt. Instruktioner
1

Använd knappar eller reglage som gäller för att justera sätet så att du kan se över instrumentbrädan, fullt bromspedalen och undvika att träffa din knät på undersidan av ratten. På grund av höjden av minibuss mot en bil, kanske du upptäcker att du har större synlighet från förarsätet, jämfört med en bil. Dock kommer den längre längden av minibuss skapa unika blinda fläckar så gör en mental anteckning om områden runt van som kan hindras från vyn.
2

Använd de automatiska knapparna eller fysiskt justera backspegel spegeln, så att hela den bakre vindrutan är synlig. Om några poster i baksidan av van skymmer sikten, flytta dem vid behov. Justera förarsidan spegel så att du kan se den största arealen som möjligt bakom van. Justera passagerarsidan spegel så att du kan se den största arealen som möjligt på passagerarsidan av bilen.
3

Lokalisera blinkers och vindrutan-torkar spakar eller knappar och öva dem innan van.
4

Dra bältet bakom din vänstra axel, låsa fast den, därefter ryck det försiktigt för att säkerställa att den är säker. Sätt in nyckeln i tändningslåset på ratten eller instrumentpanelen, som är tillämpligt, och vrid två klick tills du hör att motorn startar. Så fort du hör att motorn startar, släpp nyckeln.
5

Trampa ner bromspedalen helt dra växelväljaren mot dig och något nedåt tills den träffar "R" för "Reverse, "om du skulle behöva backa ut ur den plats där van står parkerad. När du har säkerhetskopierat ur skåpbilen s parkeringsplats eller om backa ur är inte nödvändigt, bromspedalen, dra växelväljaren mot dig sedan ner tills indikatorn registrerar sig på "D" eller "Kör".
6

Släpp bromspedalen och tryck på gasen - till höger om bromspedalen -. att påskynda van upp till skyltad hastighet
7

Glance i varje dina speglar (bak-och sidovy) var några sekunder för att vara medveten om all trafik kör omkring dig och eventuella faror. Följ trafikreglerna, eliminera distraktioner så mycket som möjligt, och vara uppmärksam på storleken på van jämfört med bilar och sport-utility fordon, inklusive den relativt korta "näsa" för van, hålla ett säkert avstånd mellan van och fordonen resa framför dig. Eftersom en minibuss är tyngre än de flesta personbilar, börjar bromsa tidigare än du skulle göra om du var i en bil när man stannar vid en stoppskylt eller ljus eller följa andra fordon tills du har en bra känsla för den extra tid och avstånd det tar att stoppa din minibuss.
8

Aktivera din tur signal att råda andra förare av dina avsikter när du svänger genom att trycka på blinkersspaken nedåt när du vrider åt vänster och dra upp det när du svänger höger.

9

Aktivera bromsen när du når din destination tills din van kommer till ett fullständigt stopp. Medan du håller ner bromspedalen nedtryckt, dra växelväljaren mot dig ut ur enheten och sedan lyfta upp det tills indikatorn visar att motorn är i "P" eller "Park"-läge. Lyft foten från bromspedalen, vrid tändningsnyckeln mot dig två lägen för att stänga av motorn, dra ut nyckeln ur tändningen. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148690.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.