Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur till Öka bränsle körsträcka på 5,9 Cummins

Även om det ursprungligen erbjöds 1984 som en jordbruks-motorn, Cummins 5,9-liters, även känd som "12-ventil" återfinns i lätta och medeltunga lastbilar storlek som producerades av Dodge 1989-1998. Som är vanligt med många motorer av den här storleken, är dess bränsleekonomi inte bra, med en rating på ca 15 mpg för stads körning. Däremot är det möjligt att öka dessa siffror genom att anställa några enkla strategier. Instruktioner
1

förutse vad som kommer att hända på vägen när du kör. När du närmar dig ett stoppljus eller kö, sakta ner innan du kommer dit för att undvika slöseri med bränsle. Accelerera långsamt och jämnt och använd farthållaren på motorvägen för att bidra till att upprätthålla den jämnaste rpm.
2

bort överflödiga kilon från din lastbil. Bära en extra 100 pounds av vikt resulterar i en minskning av bränsleförbrukningen med upp till två procent.
3

motorn regelbundet för att hålla den i gott skick. Byt smutsig luft och oljefilter och använda en olja av god kvalitet i din motor. En väl trimmad motor förbrukar betydligt mindre bränsle än en som är ostämd.
4

Kontrollera att däcken har rätt tryck. Under-pumpade däck har en negativ effekt på bränsle körsträcka. Referera till instruktionsboken för rätt tryck.
5

Minska din körhastighet, inte bara att lyda trafikreglerna, men också för att maximera bränsle körsträcka. Det är enkel fysik att det tar mer bränsle för att flytta en lastbil med en högre hastighet än en lägre.
6

Lyssna på motorn och titta på din varvräknare för att lära sig de bästa tiderna att växla, om du har en manuell växellåda. Växling korrekt förbättrar bilens prestanda och sparar bränsle.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/149306.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.