Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur förhindra Fishtailing i Snow

Körning i vinterväder kan vara farligt. Mellan snö och is på vägarna är mycket fiffig. I de flesta bilar en vanlig företeelse kan fishtailing där bak i bilen snurrar åt sidan orsakar föraren att tappa kontrollen. Använd dessa steg för att förhindra att din bil från fishtailing nästa gång du ska köra i snön. Instruktioner
1

Kontrollera dina däck ofta under vintern speciellt innan hits vinterväder. Se till att de inte är skallig och att de har tillräckligt med luft. Du kan köpa speciella däck för vintern om du väljer, men all-season däck fungerar bra för körning i snö om man är försiktig.
2 något

Placera tungt i bagageluckan i bilen eller bädd av din lastbil. Sikta på omkring 50 till 100 pounds. Stora säckar med sand eller salt är bra alternativ som är billiga och kan användas senare så det är inte ett slöseri med pengar. Den extra vikten bidrar till att förbättra greppet som dina däck slår trottoaren varje gång.
3

Sänk hastigheten när du kör på is och snö. Detta sätt om du behöver komma till ett snabbt stopp du ge dig själv extra utrymme ifall du skjuter. Lämna ett större avstånd mellan sig själv och andra bilar också.
4

köra mer försiktigt än vanligt. Undvika ryck i ratten och i stället byta körfält eller svänger gradvis och smidigt. När du måste sluta snabbt bromspedalen successivt på bilar utan låsningsfria bromsar och sätta bilen i en lägre växel om du känner att det börjar att låsa upp. På bilar med ett låsningsfritt bromssystem (ABS) tryck på bromspedalen hela vägen ner och inte släppa den förrän du är helt stoppas.
5

Tillbaka på gasen om du känner din bil börja glida och försöka återfå kontrollen över fordonet. När detta inte hindrar fishtail effekt, försiktigt styra bilen ut ur det att vara medveten om alla bilar och allt annat runt omkring dig så att du kan minimera skadan om det behövs.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/147857.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.