Svenska Bil >> Driving Safety >> kÖRSKOLA >> Content

Gör vägbulor skada bilar?

Farthinder, även känd som "hastighet sittbenet," "sovande polis" eller "road puckel" är en trafik kontrollerar anordning avsedd att bromsa fordon på en väg eller genomfart. De är oftast används på vägar som har låga hastighetsgränser, typiskt 35 mph eller mindre. Design

Farthinder är oftast upp 3 till 4 inches ovanför betyget vägen. Olika material kan användas vid konstruktionen i upphöjningar, men asfalt, tegel och gummi är de mest förekommande. Gupp är ungefär en fot i längd, medan gupp är 10 till 12 meter i längd.

Beroende på trafikflöde och skyltad hastighet, kommer utformningen av vägbulor variera. En dåligt utformad farthinder kan orsaka skador på fordon, oavsett hastigheten rest över dem. Addera skada på fordon

Avsikten med vägbulor är att bromsa fordonen. Om ett fordon färdas över ett farthinder utan att sakta, kan den skadas. Denna skada kan resultera från mindre repor eller repor på undersidan av bilen till allvarliga skador, såsom ram deformation.
P Om ett farthinder byggs shoddily, då bilar, oberoende av körhastigheten, kan skadas . Bilar med låg markfrigång, såsom sportbilar, kan allvarligt skada underredet om ägaren inte manövrera över dem med stor omsorg. Ägare av dessa låga fordon kan behöva vända sig till bula på en vinkel, eller undvika vägen helt och hållet.
Kritik

Invånare i städer över hela världen har klagat på vägbulor. Kritiker hävdar att bilarna skadas oavsett hastighet, och ibland kan leda till allvarlig skada för cyklister eller fotgängare.
Pros

När korrekt installerade, gupp gör långsam trafikflödet i närområdet. Detta är fördelaktigt i ett område med hög gångtrafik. De gupp kan minska trafikflödet i området, eftersom vissa förare inte vill riskera att skada eller obehag av knölen.
Nackdelar
p Om felaktigt installerad, fordon kan skadas. Vissa förare överväga gupp en olägenhet snarare än en säkerhetsåtgärd. De gupp kan vara farligt för cyklister om inte korrekt märkt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-school/147715.html

Previous:
Next:

kÖRSKOLA

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.