Svenska Bil >> Driving Safety >> kÖRSKOLA >> Content

Bilpulpet Funktioner

Vare sig du är nybörjare eller erfaren förare, måste du vara uppmärksam på din bils instrumentbräda funktioner för att hålla reda på viktig information om din bil. De punkter på bilens instrumentbräda påminna dig om när det är dags att få gas, berätta hur snabbt du ska, och varna dig om det kan finnas ett problem med din bil. Mätare

flesta av rummet på bilens instrumentpanel tas upp med olika mätare som ger en mängd olika funktioner. Bil instrumentbrädamätinstrument omfattar följande: hastighetsmätare, varvräknare, bränslemätare, temperaturmätare och vägmätare. Vanligtvis ligger på instrumentbrädan precis framför ratten, är dessa mätare är de punkter på instrumentpanelen som du bör vara mest medvetna. Hastighetsmätaren berättar fordonets hastighet. Varvräknaren visar dig rpm på motorn. Bränslemätaren informerar dig hur mycket gas du har. Temperaturmätaren låter dig veta om din motor är överhettad, och vägmätaren visar hur långt du har kört. Ytterligare mätdon för funktioner, som olja, kan också visas bland dina instrumentbrädamätinstrument.
Varningslampor

Håll ett öga på instrumentbrädan för lampor instrumentpanelen varning. Om en varningslampa tänds, behöver du vanligtvis att ta bilen till en mekaniker för att identifiera problem som orsakar ljuset att lysa. Varningslampor kan slå på för enkla problem, som om du behöver byta olja, eller mer allvarliga problem, t.ex. motorproblem. Instrumentpanelen innehåller vanligtvis minst en varningslampa för motorn, batteriet, kylvätska, bränsle, bromsar, låsningsfria bromssystemet, säkerhetsbälten, dörr-och krockkudde. Ytterligare belysning kan även tändas för funktioner som parkeringsbroms.
Avancerade funktioner

Tillkomsten av tekniken leder till fler funktioner läggs till en bils instrumentbräda . Vissa bilar har nu avancerade funktioner, såsom kameror som hjälper föraren tillbaka upp, domkrafter för mp3-enheter, globala positioneringssystem (GPS), digitala musikspelare och tillgång till Internet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-school/147746.html

Previous:
Next:

kÖRSKOLA

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.