Svenska Bil >> Driving Safety >> kÖRSKOLA >> Content

Typer av körfält

Veta skillnaden mellan olika typer av körfält under körning är viktigt för säkerheten för dig själv och andra förare, och samtidigt garantera att trafiken flyter smidigt. Det finns fyra huvudsakliga typer av körfält som förare kommer att stöta på en daglig basis, vare sig inom en stad eller på en motorväg. Bussfiler

I vissa stater är bussfiler kallas gräddfiler eftersom de vanligtvis har vita diamant former målade i mitten av dem. Dessa filer är vanligtvis reserverad för bussar och andra former av kollektivtrafik och är på rätt sida av vägen, nära till trottoaren för att plocka upp ryttare. Under vissa tider på dagen, kan bilarna få köra i busslinjer, men de begränsningar varierar från stad till stad. I de fall där bilen kan hindra busstrafik, är de inte tillåtna. Liknande gräddfiler som är mycket tunnare kan också hittas på höger sida av vägen, och dessa banor kan ha cykel former i dem för att identifiera dem som cykelbanor. <
Fast Lanes
br>

omkörningsfilen är körfältet längst till vänster på en multipel körfält. Denna bana är vanligtvis reserverad för förare som går snabbare än andra förare, men kan också användas för att lämna kvar från en väg eller passera andra bilar. Den tvåfiliga vägar, detta körfält ibland kallas omkörningsfilen.
Bilpool körfält

bilpool körfält är speciella körfält reserverade för förare med mer än en person i bilen. Vissa stater kan kräva att bilen har två eller flera passagerare. Bilpooler uppmuntras av städerna eftersom den använder mindre gas och leder till färre utsläpp av växthusgaser, vilket är bättre för miljön. Bilpool körfält har oftast färre bilar i dem och tillåta människor att undvika tung trafik på väg till jobbet.
Linjer mellan Lanes

På ordinarie körfält med inget annat syfte De linjer på vägen kan ge insikt i vad körbeteende är tillåtet i det körfält. Till exempel, streckade vita linjer mellan två körfält innebär att trafiken i båda körfält färdas i samma riktning och det är tillåtet att korsa körfält. Om linjen är solid men vit, betyder det att i de flesta fall ska du stanna i samma körfält. Om linjen är streckad och gult mellan körfält, betyder det att de två banorna går i olika riktningar, kan du skicka om det är säkert. Om linjen är gul och fast, kan du inte passera.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-school/147798.html

Previous:
Next:

kÖRSKOLA

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.