Vilka är kraven för en CDL licens i Oklahoma?

Det finns ett antal krav som du måste uppfylla innan de får en kommersiell körkort (CDL) i Oklahoma. Kommersiella fordon är indelade i olika klasser som en följd av Commercial Motor Vehicle Safety Act från 1986, och du måste få en ny licens för varje klass av kommersiella fordon du vill köra. Förkunskaper

Innan du ansöker om ett Oklahoma CDL, måste du uppfylla vissa fastställda förutsättningar. Du måste ha en ren, vanlig körkort och vara minst 18 år gammal för inomstatliga användning eller minst 21 för interstate trafiklärare. Du måste också kunna ge tillfredsställande bevis på din identifikation med fullständigt namn och födelsedatum med originalhandlingar, inklusive ett pass, personbevis, andra statliga körkort eller aktiv tjänst militära kortet.
Application

Hitta din närmaste Oklahoma Department of Safety Office för att erhålla en CDL ansökningsblankett. I detta skede kommer du bli frågad en rad grundläggande frågor om din lämplighet att inneha en kommersiell körkort. När du har fyllt i formuläret, returnera den till Department of Safety Office och betala den avgift - mellan $ 46 och $ 67 i november 2010, beroende på vilken klass av licens som du behöver. Ett körkortstillstånd kan förvärvas för $ 4.
Utbildar

Lär dig att köra din kommersiella fordon på en lokal truckkörning skolan. Även om du inte måste genomgå en särskild utbildning, som är fallet i vissa andra stater, är du medveten om att detta är det bästa sättet att lära sig att köra ett nyttofordon och lära sig kraven på att passera en CDL testet.


Testa

CDL test kommer i tre steg. Först måste du genomgå ett syntest så att du säkert kan använda ett kommersiellt fordon. Andra måste du klara ett kunskapstest som undersöker kunskaper i Oklahoma State Highway lag, kommersiella fordon underhåll och körskicklighet. Den sista delen av testningen utförs bakom ratten på ett nyttofordon - åtföljas av en examinator - i klassen du kräver CDL för. I detta skede kommer du också behöva utföra en pretrip besiktning av fordonet, som visar att man korrekt kan identifiera delar av fordonet och utföra grundläggande underhåll, adekvat utföra grundläggande manövrar och kör fordonet säkert på vägen.


Licens

När du har slutfört testfasen av din CDL program du är redo att ta emot din nya licens. Efter ett framgångsrikt slutförande av testfasen kommer du att få en bestyrkt blankett som du måste lägga till närmaste tagg agent. Taggen agent kommer att fotografera dig, samla dina ansökningsavgifter och fråga dig din CDL. Din CDL är giltigt för en period av fyra år, varefter du kommer att behöva ansöka om en ny licens.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/drivers-education/145700.html

Previous:
Next:

Drivrutiner Utbildning

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.