Vilka är orsakerna till Auto Brake Shaking?

Bromsar på fordon kan skaka av flera skäl och bör fastställas så snart som möjligt för att förhindra ytterligare skador. Medan några av problemen är enkla korrigeringar, kan andra kosta stora pengar och tid på verkstaden. Skeva skivor

Skivorna är den yta som bromsklossarna sitta på och kan bli skeva eller ojämna. Orsaken är ibland från kraftig inbromsning, som att gå ner en stor kulle. Den värme som alstras från långa inbromsningar överhettas och snedvrider metallskiva. Den skakning kan försvinna ibland när skivan är kallt och kontrakt. Den friktion mot bromsbeläggen orsakar då bromsarna och ratten att skaka.
Material Samla

tiden, det material som kommer från bromsbelägg tillsammans med rost kommer att samla på trummor eller skivor. Denna uppbyggnad gör att bromsarna slits ojämnt, vilket leder till vibrationer när du bromsar.
Slitna bromsbelägg
p Om bromsbelägg används förbi deras förväntad livslängd, då ett metallmaterial på kuddar maler i metallen på skivan eller trummor, vilket orsakar en vibration. Tillverkaren av bromsklossarna installerar metallen så att när folk hör gnisslande ljud, de vet att det är dags att byta raster. Den metall-på-metall-kontakt slipar skivorna och gör dem oanvändbara.
Handbromsar

Tillämpa åt handbromsen efter körning av bilen under en längre tid kan orsaka trumma att förlora sin cirkulära form. När handbromsen används efter att bilen har stängts av, kylningen av bromsarna blir ojämn, vilket orsakar vibrationer vid körning. Trycket på fläckarna där dynan är håller den från kylning jämnt. Den ojämna kylningen tillåter vissa fläckar till avtal och inte andra, skapar en ojämn trumma.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/drivers-education/145328.html

Previous:
Next:

Drivrutiner Utbildning

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.