Vad är historien om körkort?

Vid sekelskiftet 20-talet, har körkort inte krävs, och varje familj kunde strap en self-made motor till sin vagn. Men när bilarna blev vanligare på 1920-talet, ökade antalet förare, vilket ledde till en ökning av antalet olyckor. Körskicklighet blev därmed en nödvändig förutsättning för att fritt kör bilar, och ett system för förarens licens och undersökningar föddes.
Tidiga bil drivrutiner behövs inga licenser
Innan licenser

När de första bilar infördes i början av 20-talet, kan vem som helst köra dem utan restriktioner. Precis som den tidigare vagn eller vagn drivrutin behövs ingen licens, var den första bil förare fri att ta vägen utan regeringens tillåtelse. En del av denna frihet berodde privatliv tidigt fordonstillverkning -. Många män och kvinnor helt enkelt byggda och fästa sina egna motorer till sina vagnar
Föregångare till Licensen

Föregångare till körkort finns i Chicago och New York i 1899. Chicago krävs alla bil förare att klara ett prov för att driva sina fordon, och en New York förordning anges att för att driva en ångdriven bil, måste operatören vara en licensierad ingenjör.

Första körkort

första körkort utfärdades 1903 av Massachusetts och Missouri. Dessa krävs inga undersökningar av körskicklighet och var lite mer än identitetskort. Så sent som på 1930-talet och 1940-talet, gav många stater helt enkelt potentiell drivkraft att betala en liten avgift på 25 eller 50 cent i utbyte mot ett körkort, vilket ofta sändes per post.
Tidig Säkerhet Oro

Säkerhetsfrågor började meddela tillstånd att utfärda kör undersökningar innan licensiering förare. En del av detta var på grund av ökningen av antalet bilar och förare. I slutet av 1920-talet, ägde 75 procent av hushållen en bil. År 1907 publicerade New York Times en artikel med rubriken "Bättre Auto Lagar behövs nu," som rapporterade oro ledande bil experter om olyckor som orsakats av förarnas oerfarenhet och slarv. Eftersom bilar var nya, var folk inte vana vid att bilarnas makt och ofta körde för fort eller för vårdslöst. 1908 Addera Körning Examina

blev Rhode Island den första tillstånd att testa individer på sina körkunskaper innan de utfärdar licenser. År 1913 utfärdade New York Times en rapport som New Jersey var att kräva att alla förare att passera en granskning av sina köregenskaper och ett skriftligt prov, med hopp om att andra stater skulle följa New Jersey ledningen att minska antalet olyckor. Även tentor inte krävdes i Washington state fram till 1937, när staten började utfärda körkort 1921, krävs det två underskrifter för att intyga att den sökande kunde köra säkert. Den sista staten att kräva att förare att passera en drivande examen var South Dakota 1959.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/drivers-education/145282.html

Previous:
Next:

Drivrutiner Utbildning

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.