Hur att parkera en bil i Drivrutiner Utbildning

Det finns fem huvudtyper av parkering undervisas i förare utbildning: parallell, vinkelräta, vinkel, upp-och nerförsbackar. Varje typ av parkering börjar och slutar med samma förfaranden, med unika steg i-mellan. Det är viktigt att behärska alla fem typer av parkering under förare utbildning, alla typer av dessa parkering färdigheter kommer att utnyttjas vid någon punkt eller annan under din tid som förare. Lyckad parkering kan spara en förare böter och parkeringsböter. I ett värre scenario, kan korrekt sluttning parkering hindrar en bil från att rulla till botten av en kulle om en bromsmekanism misslyckas. Instruktioner
Perpendicular Parkering
1

för att indikera att du kommer att förvandlas till en parkeringsplats med bilens blinkers. Kör i långsam takt (joggning tillsammans med foten över bromsen) när du närmar dig.
2

Placera bilen 8 fot (eller fler) ut från parkeringsplatsen. Kraftigt vrid ratten för att gå in i utrymmet när din främre stötfångaren har precis rullat förbi bilen på plats före det utrymme du har valt. Börja att räta hjulen ut när den främre delen av bilen passerar över mitten av parkeringsplats.
3

Pull in i utrymmet fullt, hjulen rakt, sätta bilen i "Park , "och dra åt parkeringsbromsen. Stäng av tändningen.
Angle Parking
4

Signal för att indikera att du förvandlas till parkeringsplats. Kör sakta när du närmar dig platsen.
5

Placera bilen ca 6 meter ut från parkeringsplatsen. När din främre stötfångare når mitten av parkeringsplats, att bromsa lätt och vrid ratten om ett halvt varv långsamt in i fläcken. Placera vänster framhjul i mitten av utrymmet som du anger. Räta hjulen ut som den främre stötfångaren passerar över mitten av fläcken.
6

Pull in i utrymmet fullt, hjulen rakt, sätta bilen i "Park" och dra åt parkeringsbromsen. Stäng av tändningen.
Fickparkering
7

Signal för att visa att du kommer att förvandlas till parkeringsplats. Se till att platsen är längre än bilen du kör.
8

Dra en bil längd förbi utrymme du vill ange. Håll din bil i närheten av bilen parkerad i utrymmet framöver: 2 till 3 meter är perfekt. Titta i backspegeln för att se till att ingen trafik har stoppats bakom dig. Vifta med någon stoppade bilar bakom dig att gå förbi. När utrymmet bakom bilen är klar, sätta bilen i "Reverse".
9

Släpp bromsen och låter bilen börjar rulla bakåt. Titta över axeln mot parkeringsplats som du backar. Medan långsamt vända, göra snabba visuella kontroller på framsidan och sidorna av bilen --- särskilt på trafiken sidan. Börja att vrida ratten när ryggen stötfångaren når mitten av utrymmet. Vrid ratten mot rymden: om parkering på höger, sväng åt höger, om parkering på vänster sida, sväng åt vänster. Fortsätta att göra visuella kontroller runt bilen.
10

Börja vrida ratten i motsatt riktning när den bakre stötfångaren är väl in i utrymmet, men inte precis intill trottoarkanten. Titta på främre delen av bilen, noga med att inte slå den bakre stötfångaren på bilen framför dig när du svingar till platsen. Gör alla nödvändiga justeringar genom att dra framåt och återinträda i utrymmet vid en bättre vinkel, om det behövs. När fullständigt i rymden, med framhjulen vinklade mot gatan, satte bilen i "Drive" räta hjulen och rulla framåt. In i utrymmet fullt
11

Pull, hjul rakt, sätta bil i "Park" och dra åt parkeringsbromsen. Stäng av tändningen.
Uphill Parkering
12

Signal som du drar in en plats. Följ instruktionerna för fickparkering om det finns andra fordon på kullen.
13

Ta bilen till ett stopp i en fot från trottoarkanten. Med foten på bromsen, vrid de främre hjulen på bilen från trottoarkanten. Om parkering på höger sida av gatan, vrid ratten åt vänster. På vänster sida av gatan, vrid ratten åt höger. Om det inte finns någon kantsten, vinkel framhjulen i motsatt riktning.
14

Sätt bilen i parken, och dra åt parkeringsbromsen (mycket viktigt på en kulle). Stäng av tändningen.
Downhill Parkering
15

Följ instruktionerna för fickparkering plus de slutliga stegen för utförsåkning parkering om det finns andra bilar parkerade på kullen. Om det inte finns några andra bilar, för att indikera att du kommer att dra bilen över att parkera den.
16

Ta bilen till ett stopp i en fot från trottoarkanten. Med foten på bromsen, vrid de främre hjulen på bilen mot trottoarkanten. Om parkering på höger sida av gatan, vrid ratten åt höger. På vänster sida av gatan, vrid ratten åt vänster. Om det inte finns någon kantsten, bör de främre hjulen vinklas på exakt samma sätt. Ställ bilen i parken, och dra åt parkeringsbromsen (mycket viktigt på en kulle)
17

. Stäng av tändningen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/drivers-education/145439.html

Previous:
Next:

Drivrutiner Utbildning

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.