Moped körregler

En moped är ett bekvämt sätt att resa från punkt A till punkt B på ett snabbt, bränslesnålt. Men, det finns flera regler till att köra mopeder som de flesta människor inte vet eller förstår. Innan du köper och /eller moped på gatorna, se till att du förstår lagarna bakom köra den. Reglerna för att köra en moped i delstaten Kalifornien är typiska för dem i andra stater. Definition av lag

Enligt California Department of Motor Vehicles, är en moped ett två-eller trehjuliga motoriserad cykel kan inte mer än 30 miles per timme på plan mark, eller ett liknande fordon med pedaler och en motor kan inte mer än 20 miles per timme på plan mark. Om ditt fordon uppfyller dessa kriterier, då måste du följa moped köra lagar.
Allmänna kraven och reglerna

Föraren måste vara 16 år eller äldre för att driva mopeden. Ryttaren måste ha en ordentlig passform, fast cykelhjälm. Mopedister är undantagna från motorfordon ekonomiskt ansvar och körkort och moped krav plattan. Mopedister kan använda cykelbanan om de reser på en rimlig hastighet och är försiktiga med andra cyklister. Varje förare måste skaffa en M1 eller M2 licens att driva en moped.
M1 och M2 License

En klass M1 licens tillåter dig att driva någon två- hjul motordriven cykel, skoter, bil och alla andra fordon som anges under klass M2. En klass M1 eller M2 licens kan erhållas vid varje DMV kontor som utfärdar körkort.
Erhållande av förarbevis


För att få en M1/M2 licens, den ryttaren måste uppfylla flera krav. Föraren måste slutföra DL44 eller DL44C ansökningsblankett. Han måste också betala ansökningsavgiften, passera en synundersökning, har sin bild tas, ger en signatur och tumavtryck, klara ett prov på körning lagar (förutsatt att han inte har tagit ett liknande test inom de senaste 12 månaderna), och passera ytterligare en testa om lagar motorcykel körning och förordningar. Föraren är också skyldig att lämna ett intyg om fullgörande av en motorcykel utbildning undertecknad av en California Highway Patrol officer. Dessa klasser erbjuds inom olika områden över hela landet. En DL389 från DMV krävs för sökande under 21 år. Köra mopeden

När alla krav är uppfyllda och ryttaren har erhållit licens
, kan hon att slå vägen. Alla trafikregler för bilar gäller för motorfordon operatörer också. Hastighetsbegränsningen måste uppfyllas, och alla trafikmärken och lagar fortfarande gäller.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/drivers-education/145637.html

Previous:
Next:

Drivrutiner Utbildning

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.