Hur man kör 5-växlad manuell växellåda

Att köra en 5-växlad manuell växellåda för alla fordon kan ta lite tid och praxis. Manuella växellådor kräver mer koncentration och ansträngning jämfört med en automatisk överförings eftersom mer hand-öga-koordination krävs. Följ anvisningarna nedan kan hjälpa dig att förstå hur man kör en 5-växlad. När du börjar, träna i en platt parkeringsplats, bort från hinder. När du får en känsla för bilen och praktik, prova att köra på öde sträckor oad. Instruktioner
Från en Stop
1

Tryck ned bromsen med höger fot. Tryck ner kopplingen, vilket är pedalen längst till vänster, hela vägen ner med din vänstra fot. Detta gör att motorn plattan och transmission plattan att separera, vilket gör att bilen tas i första växeln.
2

Placera shifter, vilket är ratten till höger om ratten, antingen på golvet eller på rattstången, till första växeln --- oftast genom att flytta den åt vänster, sen upp. Fortsätt att hålla kopplingen nere på plats hela vägen.
3

Släpp din högra fot från bromsen och använd din högra fot att tillämpa ett litet tryck på gaspedalen. Det beror på bilen, men du kommer vanligtvis vill ta motorns varv per minut, eller RPM: er, till cirka 2.000. Om fordonet saknar en varvräknare för att ange RPM, rev motorn tills det låter som det körs på mer än en ledig, men betydligt mindre än ett sår-up vrål.
4

släpp långsamt koppling med samma hastighet för acceleration så bilen rör sig framåt. Använd dom och känner att bestämma gasen till kopplingen förhållande, så att bilen lyfter smidigare med varje försök. Mastering denna del av erfarenheten är bara en fråga om praxis. Addera fordonet stoppas
5

Tryck kopplingen hela vägen ner, medan bilen saktar ner.
6

Stanna fordonet från att röra sig genom att ansätta bromsen med din högra fot. Bilen bör förbli i växel om du måste ansöka gas på grund av en plötslig nödsituation.
7

Ta bilen ur växel genom att dra i reglaget i mitten av växellådan, när fordonet har komma till ett fullständigt stopp, släpp upp kopplingspedalen.
Shifting Gears
8

Tryck kopplingen hela vägen ner när bilen är i rörelse och är redan i en annan växel. Till exempel är bilen i första växeln och rör sig långsamt. Genom att placera skiftenheten vredet till det andra växelläget --- oftast placerad rakt ner från första växeln
9

växla --- medan fortsätta att hålla ned kopplingen.
10

långsamt släppa kopplingen med vänster fot.
11

Accelerera fordonet tills RPM är ca 3.000 till 4.000, eller tills motorn har nått en ganska hög whine. Använda samma sekvens, flytta fordon till tredje. Fortsätt detta mönster tills du nått önskad hastighet. Den femte växeln, som normalt används för ekonomisk freeway körning, är den sista växeln denna typ av fordon kan sättas in.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/drivers-education/145443.html

Previous:
Next:

Drivrutiner Utbildning

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.