Arkansas State Police Säkerhetsbälte Lagar

Säten bälten räddar inte bara liv, de ofta förhindra permanenta skador på förare och passagerare som överlever. Använda dem har ibland varit svårt att sälja, men trafiken statistik som sammanställs sedan mitten av 1970-talet gör ett övertygande argument för att spänna upp. USA har nu omkring 75 procent överensstämmelse med säkerhetsbälte lagar. Fortfarande ligger den efter sådana industriländer som Storbritannien, Tyskland, Sverige och Kanada, som har cirka 90 procent efterlevnad. Säkerhetsbälte förordning

Arkansas har antagit primärrätten bilbälte som trädde i kraft 30 juni 2009. Före den tiden kunde tillståndtroopers citera en förare eller framsätespassagerare endast om föraren stoppades för en annan förseelse, såsom fortkörning, underlåtenhet att ge eller rattfylleri. Alla barn under 15 år måste vara spännt fast i en bilbarnstol i ett fordon.
Barnskydd
Barnsäkerhet

en tvåårsperiod mellan 1997 till 1999, var 93 Arkansas barn som inte bär begränsningar dödade på statliga vägar, 25 av dem i ålder från spädbarn till 4 år och 68 mellan 5 och 15 years.Arkansas lag kräver nu att alla barn under 15 år måste vara spännas fast i ett motorfordon. Barn yngre än 6 år eller som väger mindre än 60 Ibs. måste vara i godkända bilbarnstolar. Barn under 12 år ska rida i ryggen seat.There finns många bra bilsäten, men de med en fem-punktsbälte ge barnet snuggest passform och ger mest skydd. Front skadereglerare gör det lättare att justera bandet efter det att barnet är i sitsen.
Enforcement

Vissa stater anser säkerhetsbälten förseelser ett rörligt kränkning som kan resultera i poäng på körkort, och kanske en ökning av försäkringsavgifterna. Arkansas är i den grupp av stater som anser säkerhetsbälten överträdelser en förseelse, och böter kan variera från $ 20 till $ 200. Statliga polisen hoppas kunna övertyga förare och passagerare att använda säkerhetsbälte och hålla barnen ordentligt genom en process av utbildning. Dessutom använder Arkansas den åtta dagar runt Memorial Day för att köra på den eller Ticket-program, en bil säkerhet initiativ, när säkerhetsbälten lagarna efterlevs hårdare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/drivers-education/145412.html

Previous:
Next:

Drivrutiner Utbildning

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.